Societat

Petit terratrèmol de 2,4 graus al nord del Ripollès

El sisme -amb epicentre entre Molló i Camprodon- no ha fet cap dany material i no ha estat percebut per la població

Un petit terratrèmol de 2,4 graus a l'escala de Richter ha sacsejat aquest dilluns al matí el nord del Ripollès, segons ha informat Protecció Civil. El sisme s'ha produït a les 08.53 hores i l'epicentre s'ha localitzat entre les poblacions de Molló i Camprodon, al veïnat de Rocabruna, d'acord amb la informació facilitada per l'Institut Geològic de Catalunya (IGC). El terratrèmol no ha fet cap dany material i tampoc ha estat percebut per la població. De fet, no s'ha registrat cap trucada al telèfon d'emergències 112. L'últim sisme a Catalunya es va produir el passat 7 d'abril a Alins, al Pallars Sobirà. Va ser de 3,1 graus a l'escala de Richter i va ser percebut a Andorra, l'Alt Urgell i el Pallars.

El sisme s'ha produït quan faltaven pocs minuts per les nou del matí amb l'epicentre situat a Rocabruna, entre Molló i Camprodon. Segons ha informat Protecció Civil, basant-se amb la informació de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), el sisme no ha provocat danys materials. La seva baixa intensitat, 2,4 graus a l'escala de Richter, ha fet que la població no l'hagi apreciat. “No hem notat res; hem rebut l'avís del CECAT però no hem rebut cap trucada de que algú l'hagi sentit”, explica l'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol. Tampoc han registrat cap avís a Molló.

Aquest terratrèmol és el més important que s'ha registrat a la comarca durant aquest 2014. A nivell de demarcació, destaca el del 19 de març passat amb una intensitat de 3,9 graus i l'epicentre a uns 30 quilòmetres davant la costa de Palamós. El sisme es va poder notar en diferents municipis de l'Alt i el Baix Empordà però no es van produir danys materials ni tampoc ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó