Societat

L'artista novell es mostrava a la fira

Els pintors Ministral, Antonio Federico i Patxé recorden que van portar la seva primera obra a la Fira del Dibuix, que compleix 54 anys

Va ser un homenatge senzill i fins i tot podia passar desapercebut a ulls dels milers de persones que van passar ahir per davant de la Casa Fages, entre el final de la Rambla de Figueres i el principi del carrer Monturiol. Potser distrets entre parades d'arracades i collarets, d'espardenyes o d'articles de màgia, o buscant una terrassa on fer el vermut, figuerencs i visitants es van fixar que als finestrals de la casa on va néixer el poeta Carles Fages de Climent, davant del Museu de l'Empordà, hi havia un missatge. Deia: “El nostre reconeixement a la Fira del Dibuix per obrir-nos la possibilitat de mostrar les nostres primeres obres al públic.” L'acompanyaven tres fotografies antigues de tres pintors parant a la fira, tres quadres de gran format i tres signatures. Les dels pintors Josep Ministral, Antoni Federico i Patxé, que han volgut recordar que quan eren pintors novells la Fira del Dibuix i la Pintura va ser el primer lloc on van poder mostrar-se.

Els tres reconeguts artistes empordanesos han volgut tenir un record i un agraïment per la Fira del Dibuix i la Pintura., que amb cinquanta-quatre edicions, és la més antiga de les que organitza el Casino Menestral l'1 de maig.

Segons recordava Josep Ministral, “a la fira hi vam anar els primers anys, parlo de fa trenta anys, quan era una altra cosa. És un homenatge que fem des del punt de vista professional, de tres pintors que vam començar a la Fira del Dibuix.” Ministral hi afegia que la importància llavors de poder portar els quadres a la fira estava en el fet de poder estar en contacte amb la gent. “Estem molt agraïts que ens donessin la possibilitat d'estar en contacte amb el públic. Estar darrere e l taulell i poder fer petar la xerrada és molt agradable i molt interessant”, explicava.

La Fira del Dibuix i la Pintura, doncs, no només va atraure ahir milers de persones i va centrar l'1 de maig, sinó que va rebre un reconeixement per l'oportunitat que ofereix als artistes novells del territori. Com ha van fer al seu moment amb Josep Ministral, Antonio Federico i Patxé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona