Societat

Adolescència arrabassada

Figueres va homenatjar ahir els veïns que compleixen noranta anys

L'alcaldessa va destacar que la guerra els va agafar de petits

Compleixen noranta anys, van néixer el 1924 i no van tenir pràcticament adolescència per culpa de la guerra. Ho va destacar l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, en l'acte d'homenatge als veïns que fan noranta anys aquest any. Felip va explicar que, malauradament, quan els homenatjats tenien dotze anys va esclatar la Guerra Civil i els va robar l'adolescència i la joventut. “És la pitjor edat, no ets prou petit per no adonar-te'n ni prou gran per entendre-ho. Tenien dret a una adolescència feliç i els la van arrabassar”, va afegir-hi l'alcaldessa.

Marta Felip va centrar el seu discurs en aquest fet i va recordar que, precisament, al Museu de l'Empordà s'hi pot veure durant els dies de fires l'exposició (Silencis) Figueres sota les bombes 19838-1939, que recull una sèrie de testimonis de figuerencs i figuerenques que eren uns nens quan la ciutat va patir els bombardejos de la Guerra Civil.

Felip, però, també va dir que, malgrat aquesta infantesa i adolescència difícil, la generació del 1924 és una generació que s'ha sabut sobreposar i ha aixecat un país. Felip va fer aquest parlament al final del Dia de la Gent Gran, un dels actes més emotius de les Fires i Festes de la Santa Creu. L'alcaldessa va destacar aquest sentiment en el seu parlament al final de l'entrega de les medalles, un acte que es va fer a la sala Cate. Felip va confessar que és un dels actes que més li agraden fer com alcaldessa.

A l'acte hi van assistir una trentena d'homenatjats, tot i que les medalles s'entregaran als 110 veïns i veïnes que fan noranta anys. Als que per motius de salut no van poder ser ahir a la Cate, l'Ajuntament els farà arribar la medalla commemorativa a casa.

A l'acte també hi va assistir la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Fina Saurina, que va reivindicar que cal fer homenatges a la gent gran. També van parlar els néts d'un dels homenatjats, i l'acte es va cloure amb l'actuació de dues corals empordaneses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES