Societat

El Barri Vell de Girona bull pels preparatius de les flors

Els floristes, escoles i entitats s'afanyen a arreglar els projectes decoratius per tenir-ho tot a punt per demà

Centenars de voluntaris anònims fan possible la mostra més coneguda de la ciutat

L'escalinata de la catedral, les escales de la pujada de Sant Domènec, l'entrada de l'ajuntament de Girona i uns 140 espais més de la capital gironina viuen aquests dies un tràfec i nervis a flor de pell. Es tracta dels centenars de persones que aquests dies estan deixant a punt el pati, monument, jardí o casa particular que se'ls ha atorgat per a la cinquanta-novena edició de Girona, Temps de Flors, que començarà oficialment demà i durarà fins al diumenge 18 de maig.

En un lloc de pas obligat com és l'ajuntament són els alumnes dels cicles formatius de l'Escola d'Art Floral de Catalunya els que s'encarreguen d'engalanar aquest espai des de fa anys. El professor, Francesc Porres, explica: “Treballem amb material natural i ecològic com ara vímet, molsa i geranis.” Una gran cargolera presidirà l'entrada de l'ajuntament i els alumnes van posant els elements, ja que el seu projecte l'hauran deixat a punt en només dos dies i amb llargues jornades de treball. El professor admet que l'exposició de flors “és una oportunitat per als alumnes per participar en un gran festival”, i indica que “és també un punt de trobada de molts que hem treballat junts i al vespre permet fer tertúlies”.

Un dels punts més importants del recorregut és la pujada de Sant Domènec, amb les escales que porten fins a l'església de Sant Martí. L'escola viver Castell de Sant Foix de Santa Maria de Martorelles ha estat l'encarregada de fer la seva proposta a les mítiques escales del restaurant Le Bistrot. La professora Mercè Gavilán recorda que en els últims deu anys pràcticament sempre els han atorgat aquest espai, però que en fa 30 que l'escola hi participa. Explica que “la proposta es comença a treballar al gener, pensant el disseny i que la idea es pugui plasmar tenint en compte que es pugui fer amb els replans i les escales”. Sis alumnes són els encarregats d'anar donant forma a la proposta, que aquest any té una gran paleta acolorida de pintor al capdamunt i metafòricament les flors representen la pintura que es vessa.

Ahir molts turistes se sorprenien del remenament i les decoracions que omplien bona part dels carrers del Barri Vell. Els arquitectes BCN Landscape és el primer any que participen en la mostra. Ahir preparaven la pujada de la Catedral amb unes tires blanques amb esquellerincs que volen ser l'abstracció de la pluja i que han titulat Del cel a la terra. Demà tot estarà a punt per a l'estrena oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona