Un intercanvi entre la Jonquera i Bages reuneix 40 joves durant una setmana

L'estada es va fer del 17 al 24 d'agost entre els dos municipis i també hi participaven joves d'Arriate

Entre adolescents i monitors són més de 40 els joves que han conviscut primer a Bages (del 17 al 20 d'agost) i després a la Jonquera (del 20 al 24). Al llarg de l'estada han anat descobrint les característiques de cada comarca visitant Vilanova de Raó, Elna o Cotlliure, mentre s'allotjaven a Bages, i l'Albera, Sant Pere Pescador i els voltants de la Jonquera durant els dies que han passat en aquest municipi, a la casa de colònies Casal de l'Albera. Entre activitats culturals com la visita del Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera o la Maternitat d'Elna, els joves també han tingut temps per fer excursions, iniciar-se en el golf i practicar caiac o BTT. Va tenir lloc un sopar de benvinguda a la Jonquera presidit pels alcaldes de la Jonquera i de Bages i per la regidora de Cultura d'Arriate. També hi assistien les colles dels xanquers de l'Albera i dels tambors de l'Albera, que van realitzar una exhibició per als assistents, que a més van poder practicar amb les xanques i els tambors.

Aquest intercanvi és el fruit d'una trobada transfronterera de regidors i tècnics de Joventut de l'Alt Empordà amb regidors i tècnics de Catalunya Nord i del ministeri de Joventut i Esports francès que es va fer al gener del 2009. Un dels principals objectius de la trobada fou establir contactes entre municipis de banda i banda dels Pirineus per així fomentar l'intercanvi entre joves de 12 a 15 anys.

Els dies que les activitats es feien a Bages les despeses eren a càrrec de Bages i la Jonquera segons el lloc on es feien. La participació d'Arriate ha estat facilitada pel fet que aquest poble estigués agermanat amb la Jonquera. Els responsables de l'intercanvi destaquen el vincle que s'ha creat durant aquests dies i la satisfacció tant dels participants com dels monitors per l'experiència, i ja pensen a anar a Arriate el 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Quatre morts i una quinzena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs