Els veïns de l'Alcora reclamen celeritat en la solució dels olors que genera l'empresa Reyval Ambient

Els tècnics de Medi Ambient van proposar l'aturada temporal de les plantes de valorització i eliminació de residus

Els veïns de l'Associació de les Termes Romanes, els de la urbanització El Pantà, i els de l'Associació Residencia Pedro Moreno, zones especialment afectades pels forts i desagradables olors que genera l'empresa Reyval Ambient, S.L., han demanat a la conselleria de Medi Ambient que actue amb celeritat per tal de resoldre el problema que els afecta.

El passat divendres va vèncer el termini de deu dies que la conselleria va establir per a presentar al·legacions a l'informe elaborat pels tècnics de Medi Ambient després de la inspecció realitzada el 9 de juliol. Ara, els veïns reclamen que eixes al·legacions siguen ateses de manera immediata per tal que es puga adoptar el més prompte possible les mesures provisionals propostes pels tècnics.

Arran de la inspecció de juliol, els tècnics de conselleria incoaren dos expedients sancionadors contra Reyval Ambient, un referent a la planta de valorització, ubicada en la partida Santa, i un altre a la planta d'eliminació de residus, ubicada en la partida Regatell.

Pel que fa a la planta de valorització, els tècnics van proposar com a mesura provisional, la lparada temporal de l'activitat que no conta amb l'Autorització Ambiental Integrada i que és precisament, la que genera els mals olors.

Pel que fa a la planta d'eliminació de residus, van proposar l'aturada temporal de l'activitat fins l'estudi i valorització de les possibles solucions per a la retirada dels residus d'amiant dipositats en el got de l'abocador.

Els portaveus dels veïns han explicat que no han deixat de presentar i seguiran presentant queixes pels mals olors i han declarat que no baixaran la guàrdia fins que se solucione el problema. També han anunciat que acudiran al ple de l'Ajuntament, que tindrà lloc el dijous, per continuar defensant la seua postura i demanar solucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.