territori

Les dones ocupen un 14,2% de les alcaldies i un 32,2% de les regidories catalanes

L'Institut Català de les Dones crea un espai de suport professional per a dones del món polític

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, han inaugurat aquest dimarts al matí a Reus la primera sessió de l'Escola de Dones Polítiques 2014, que l'ICD organitza a les demarcacions de Tarragona, Terres de l'Ebre, Girona i Lleida. La jornada ha tingut lloc al Palau Bofarull i ha comptat amb la participació de 33 polítiques del Camp de Tarragona. L'objectiu és reforçar les competències directives i la capacitat de lideratge i comunicació de les electes, promoure les aportacions de les dones a la política local, la seva permanència en els càrrecs i el seu accés a qualsevol àrea política.

En l'acte d'inauguració a Reus, Gatell ha explicat l'augment de dones a la política, tot i que "encara ara només tenim 135 dones alcaldesses", un 14,2% del total. Les dones regidores són un 32,2%, segons la presidenta de l'ICD. Altres xifres destacades que ha donat revelen que prop d'un 34% d'homes repeteixen legislatura, mentre el percentatge de dones que ho fan és del 27%. Una tercera legislatura la fan un 14% dels homes i un 8% de les dones.

Les sessions que s'han iniciat avui a Reus inclouen un espai per fomentar l'aprenentatge i el progrés de les carreres de les dones a través de l'experiència i l'habilitat d'altres professionals que comparteixen els seus coneixements. Dones amb una experiència amplia i reconeguda en el camp de la política acompanyen i aconsellen d'altres en la seva carrera i àmbit professional.

L'Escola de Dones Polítiques vol ser un espai de trobada, reflexió i intercanvi, punt de partida per a la creació de xarxes de col·laboració entre dones polítiques al territori. La jornada de Reus compta amb una conferència a càrrec de la psicòloga Hermínia Gomà, i una sessió de consells de dones amb experiència en política amb l'alcaldessa de Porrera, Maria Mercè Juncosa; l'alcaldessa de Riudecols, Anna Aragonès, i la regidora de l'ajuntament d'Almoster, Coia del Rio.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell