Osona/Ripollès

Sodeca compra Decflex, el seu distribuïdor a Portugal

L’empresa de Sant Quirze suma quatre milions de facturació i 25 treballadors més.

L’empresa de ventiladors de Sant Quirze de Besora Sodeca ha tancat fa unes setmanes la compra de l’empresa Decflex, que ja era el seu principal distribuïdor a Portugal amb diverses seus a tot el país. Decflex factura al voltant de quatre milions d’euros anuals i a partir d’ara formarà part del grup i serà la filial a Portugal.

L’empresa, que no fabrica i només distribueix, s’ha especialitzat en complements i accessoris per a la instal·lació dels ventiladors i per tant “ens amplia el ventall de possibilitats a l’hora de subministrar més productes en un mateix projecte”, expliquen des de l’empresa. Decflex, a més, és una empresa comercial molt reconeguda al mercat portuguès. Té 25 treballadors, que es mantindran.

Aquesta operació –sumada a la que va fer l’any passat amb la compra de Pideca– suposa un increment en la facturació del que serà el grup, que es pot moure aquest any entre els 25 i els 40 milions d’euros, deixant enrere les facturacions dels últims cinc anys coincidint amb la crisi.

Aquesta és la tercera empresa que Sodeca compra des de l’any 2011, en ple període de crisi econòmica. Primer, l’any 2011 va comprar Sisteven, d’Alcalá de Henares, a Madrid, que fabrica ventiladors de poc valor afegit però que també tenen sortida entre els clients de Sodeca. La segona va ser Pideca, de Torelló, que es dedica a la planxisteria industrial, la deformació metàl·lica i la caldereria. Totes dues eren també proveïdors. Sodeca té també una filial a Xile, amb fàbrica, i una sucursal a Cuba.

Sodeca, fundada l’any 1983 per tres socis a Manlleu, on es van situar en un principi, va celebrar l’any passat 30 anys. Ja aleshores i amb l’esforç dels darrers anys havia arribat al 50% d’exportació. Una xifra que sens dubte augmentarà aquest any amb l’adquisició a Portugal. Així, l’empresa, a més de tenir dues filials fora, una sucursal i diversos distribuïdors, envia els seus productes a grans projectes arquitectònics de diversos països del Mitjà Orient, de Rússia, el nord de l’Àfrica o Sud-amèrica. L’objectiu cada cop més són els països de fora la Unió Europea.

El director general de l’empresa, Josep Font, explica que el sobreesforç en diversificació i I+D que s’ha fet sembla que dóna resultat “i dia rere dia els mercats van millorant. Estem fent projectes arreu del món que ens estan aportant un prestigi molt important”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar

Amplien l’àrea de descans de la piscina amb una nova zona esportiva

Vilablareix