Vallès Oriental

El Tribunal de Comptes arxiva una denúncia contra l’alcalde de Lliçà de Vall per despeses en viatges i dinars

Els socialistes havien qüestionat el cost de tres viatges i la pròrroga de contractes de manteniment

El Tribunal de Comptes espanyol ha arxivat una denúncia contra l’alcalde de Lliçà de Vall, Andreu Carreras (CiU), que va presentar el PSC, a l’oposició, per unes presumptes irregularitats en la contractació i per unes despeses de representació en viatges i dinars.

La demanda, que també afectava la secretària i interventora de l’Ajuntament, va ser presentada l’any 2009 a la Fiscalia Anticorrupció i a l’Oficina Antifrau de la Generalitat i es referia a una despesa global per un import de 16.826 euros corresponents a tres viatges i àpats en diversos restaurants que s’havien fet durant l’exercici anterior.

En la seva resolució, el Tribunal de Comptes conclou que no hi ha existència de responsabilitat comptable en cap de les acusacions fetes pel Grup Municipal socialista que aleshores liderava Juan Castillejo, que ara ja no és regidor de Lliçà de Vall perquè va dimitir just després de les eleccions municipals de 2011. La resolució també afirma que l’Ajuntament ha acreditat amb documents la justificació de les factures que el PSC posava en dubte i que totes havien estat autoritzades a través del preceptiu informe favorable emès per la secretària de la corporació.

VIATGES A LA RIOJA, LA VALL D’ARAN I OSLO

El PSC va portar al Tribunal de Comptes les despeses que van generar els viatges de l’alcalde a la Rioja, la Vall d’Aran i Oslo. En els dos primers casos, Carreras va anar-hi per preparar la visita posterior que havien de fer un grup de gent gran. L’objectiu era verificar la qualitat dels serveis contractats i veure si calia fer algun canvi al pla de viatge. Era, segons l’Ajuntament, una pràctica habitual al consistori per a totes les sortides de gent gran del poble.

En el cas del viatge a Oslo es tractava d’una visita organitzada per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de conèixer el sistema de gestió dels serveis socials de la capital de Noruega. Part del viatge estava subvencionada per aquest organisme supramunicipal, però la resta la va pagar l’Ajuntament, com van fer els alcaldes i regidors d’altres localitats que també van participar-hi.

La denúncia del PSC també entenia que hi havia hagut irregularitats en la contractació administrativa de serveis públics al municipi, com el de manteniment de l’enllumenat públic, de la xarxa d’aigua i la recollida d’escombraries perquè s’havien anat prorrogant sense fer-se noves convocatòries públiques. Els contractes sumaven una despesa global d’uns 900.000 euros. En aquest cas, el consistori també va presentar al Tribunal de Comptes de Madrid la justificació dels contractes que han anat revisant els preus en les successives pròrrogues aprovades.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt