Societat

Dos detinguts després de descobrir una nau amb 534 plantes marihuana a Lliçà de Vall

Els arrestats, dos veïns de Premià de Mar de 35 i 58 anys, han estat acusat d'un presumpte delicte de salut públic

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones al descobrir una nau industrial a Lliçà de Vall (Vallès Oriental) dedicada al cultiu massiu de marihuana, on es van trobar 534 plantes, informa avui la policia catalana.

Els Mossos i la Policia Local de Lliçà de Vall van detenir el passat 3 de juny dos homes de 35 i 58 anys, de nacionalitat espanyola, veïns de Premià de Mar (Maresme) i sense antecedents policials, per un presumpte delicte contra la salut pública.

L'operació ha estat possible gràcies a l'estreta col·laboració amb la policia local de Lliçà de Vall, que a final de maig va informar els investigadors dels Mossos que a l'interior d'una nau del polígon industrial La Serra d'aquesta població hi podria haver un cultiu de marihuana.

A partir d'aquell moment es va iniciar una investigació que va confirmar que a l'interior de la nau hi havia una plantació de marihuana de grans dimensions.

Els dos cossos policials van iniciar un dispositiu per vigilar, localitzar i detenir les persones que estaven darrera dels fets investigats i el matí del 3 de juny van observar dos homes que accedien a l'interior de la nau, llogada des del mes de febrer passat, i van ser detinguts.

Amb posterioritat els investigadors van realitzar una entrada i registre a la nau, on es va localitzar una infraestructura desenvolupada per al cultiu massiu de marihuana, amb diverses habitacions acondicionades com a hivernacles amb un total de 109 llums halògens de 600 W de potència, diversos generadors d'ozó per ocultar l'olor de marihuana, aires acondicionats, transformadors de llum, termòstats, un aparell de purificació d'aigua i tubs d'extracció d'aire.

També es van recollir 534 plantes de marihuana adultes i 445 testos buits.

La nau disposava d'espai suficient per ampliar el cultiu fins al doble de l'actual capacitat i tot apuntaria que aquesta ampliació era un projecte en execució atès que es va localitzar material nou pendent d'instal·lar la planta principal.

Els detinguts havien habilitat també una habitació per a l'assecat de les plantes, lloc on es van recollir 20 cors de marihuana d'anteriors collites.

Els detinguts van manifestar que tota la infraestructura l'havien instal·lat ells mateixos durant diversos mesos, treballant més de 12 hores diàries per adequar-la.

Es dóna el cas que els detinguts van realitzar una connexió elèctrica fraudulenta per subministrar el corrent als diferents aparells de les plantacions i en l'actualitat s'estan realitzant gestions amb les companyies elèctriques per corroborar els fets i imputar-los també un delicte de defraudació elèctric.

Els detinguts van quedar en llibertat una vegada van declarar en seu policial a l'espera de ser cridats pel jutjat d'instrucció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Un robatori de coure a Montcada afecta la xarxa de Rodalies i els trens no arriben ni surten de Barcelona

barcelona

Afectació general a la xarxa de Rodalies per un robatori de coure a Montcada

BARCELONA
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona