Vallès Oriental

SUCCESSOS

Descoberta una nau a Lliçà de Vall dedicada al conreu de marihuana

Els Mossos han intervingut 534 plantes i han fet dues detencions

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers i la Policia Local de Lliçà de Vall han intervingut 534 plantes de marihuana en una nau del polígon La Serra d’aquesta localitat. En l’operació s’han detingut dues persones.

L’operació ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració amb la Policia Local de Lliçà de Vall, que a finals de maig va informar els investigadors dels Mossos que a l’interior d’una nau del polígon podria haver-hi un conreu de marihuana. Els dos cossos van iniciar un dispositiu per tal de vigilar, localitzar i detenir les persones que estaven darrera dels fets i el dia 3 de juny es van detenir dos homes de 35 i 58 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Premià de Mar quan accedien a l’interior de la nau. No tenien antecedents policials i ara se’ls acusa d’un presumpte delicte contra la salut pública.

Amb posterioritat, els investigadors van fer una entrada i un registre a la nau on es va localitzar una infraestructura desenvolupada per al conreu massiu de marihuana. Hi havia diverses estances condicionades com a hivernacles amb un total de 109 llums halògenes de 600w. de potència, diversos generadors d’ozó per ocultar l’olor a marihuana, aires condicionats, transformadors de llum, termòstats, un aparell de purificació d’aigua així com tubs d’extracció d’aire.

Es va recollir un total de 534 plantes adultes i 445 testos buits. La nau disposava d’espai suficient per ampliar el cultiu fins al doble de l’actual capacitat i tot apuntaria que aquesta ampliació era un projecte d’execució donat que es va localitzar material nou pendent d’instal·lar a la planta principal.

Els detinguts havien habilitat també una habitació per a l’assecat de les plantes, lloc on es van recollir 20 quilos de cabdells de marihuana que provenien d’anteriors collites. Van declarar que tota la infraestructura l’havien fet ells mateixos durant divesos mesos on havien treballat més de 12 hores diàries per tal d’adequar-la.

Es dóna la circumstància que els detinguts van fer una connexió elèctrica fraudulenta per tal de subministrar el corrent als diferents aparells de les plantacions i en l’actualitat s’estan fent gestions amb les companyies elèctriques per tal de corroborar els fets i imputar-los també un delicte de defraudació elèctrica.

El preu de la droga intervinguda hauria arribat als 90.000 euros al mercat il·lícit. Els detinguts van quedar en llibertat un cop van declarar en seu policial, a l’espera de ser cridats pel jutjat d’instrucció.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA