Vallès Oriental

La PAH de Canovelles acampa davant d’una oficina del BBVA per reclamar un lloguer social

Durant el cap de setmana, van pcupar les instal·lacions de la sucursal

La PAH de Canovelles acampa des de dilluns davant de les portes de l’oficina del BBVA situada al carrer Parets, al centre del poble per reclamar un lloguer social per a una dona a qui el propietari d’un pis en procés de subhasta va enganyar, expliquen, i li va fer un contracte de lloguer fals.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Canovelles va ocupar aquest divendres a mig matí l’oficina del BBVA situada al carrer Parets per forçar un lloguer social per a Ester Ortiz, una veïna del carrer Sèquia que està pendent d’un desnonament pel pis on està de lloguer. A partir de dilluns, l’ocupació s’ha convertit en una acampada a les portes de l’oficina.

L’ocupació va passar per alguns moments de tensió al llarg del cap de setmana. Cap a 2/4 de 5 de la matinada de dissabte, membres de seguretat contractats pel BBVA, que va denunciar l’acció al jutjat, van canviar el pany de la porta i van tancar l’oficina amb vuit activistes a dins. Durant tot el dia, no se’ls va permetre entrar menjar o begudes i si sortien ja no podien tornar a entrar. Tampoc podien fer ús dels lavabos de l’interior. La PAH de Canovelles va fer una crida per demanar ajuda a altres plataformes. Cap a les 10 de la nit, aprofitant un canvi de guàrdia del personal de seguretat privada, van reobrir la porta i bloquejar-la amb cadenes perquè no la poguessin tancar. Això va provocar alguns moment de tensió i, segons la PAH, un dels seus membres, de 65 anys, va caure a terra i es va lesionar. També va prendre mal el fill d’un dels activistes de 9 anys que va patir una contusió quan els agents de seguretat privada van tancar una porta. Des d’aleshores, l’accés a l’oficina ha tornat a estar obert. L’entitat també ha permès fer ús dels lavabos a les dones que hi han d’anar escortades pel personal de seguretat perquè els serveis estan a prop de la caixa forta, expliquen.

Ester Ortiz, apunten des de la PAH de Canovelles, havia signat un contracte de lloguer amb l’anterior propietari de l’immoble que no li va dir que el pis estava en procés en subhasta i no va registrar legalment el contracte signat. Fa un mes, l’afectada va rebre una ordre de desnonament i va demanar ajuda a la PAH de Canovelles. Es va aconseguir frenar el desallotjament al jutjat al·legant la indefensió de la lloguetera, que no tenia assignat cap advocat d’ofici. La mobilització de la PAH s’ha produït perquè, segons expliquen, el banc va aturar fa un mes i sense donar explicacions les negociacions tot i haver demanat dos cops documents sobre Ortiz per valorar l’opció del lloguer social.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona