Societat

Borrassà celebra la 9a Fira del Corpus

La tradició d'engalanar carrers amb catifes de flors es va viure el cap de setmana també a Blanes i Arbúcies

La tradició marca que el Corpus Christi es faci just passats 60 dies del dilluns de Pasqua. Enguany, se celebra amb la recent entrada de l'estiu i amb regust a revetlla de Sant Joan. Arreu de Catalunya, diversos pobles celebren aquesta festivitat amb festes, amb tradicions populars o engalanant els carrers amb catifes de flors. És el cas de Borrassà, a l'Alt Empordà, que ahir va commemorar la 9a Fira del Corpus, una mostra popular que va omplir el petit municipi de colors, olors i flors. Més de 200 persones es van despertar a primera hora del matí i van anar creant les catifes de flors. Els participants van haver d'afilar el seu enginy atesa la manca de flors naturals.

Aquest cap de setmana, també es van celebrar els últims dies de les enramades a Arbúcies i en altres indrets, com ara Blanes, es van fer catifes de Corpus. A Arbúcies, les enramades encara continuen avui, coincidint amb l'arribada de la flama del Canigó. A 2/4 d'11 de la nit hi haurà la passada de Magnes.

A Blanes, les catifes de Corpus es van fer des de les 8 del matí fins a les 2 de la tarda, i després van estar exposades fins al vespre. A 1/4 de 9, es va fer la processó de Corpus pels carrers dels Papus, Filadors i Raval, i les places de Mossèn Joan Quer i de l'Església.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia