Societat

Solidaritat

El valor de jugar a futbol

El CF Santvicentí de Sant Vicenç de Montalt fa vuit anys que organitza un campus a l'Índia

Hi prenen part nens i nenes d'11 a 15 anys

Per a una quinzena d'entrenadors del CF Santvicentí de Sant Vicenç de Montalt viatjar a l'Índia s'ha convertit en un fet habitual. Fa vuit anys que participen fidelment en un campus social en què ensenyen als infants de la Fundació Vicente Ferrer, al districte d'Anantapur, les tècniques d'aquest esport. Però l'experiència i els lligams creats en aquest període van molt més enllà. Tal com reconeix el president del Santvicentí, Josep Patau, inicialment només es tractava d'ensenyar a jugar a futbol a la canalla. “Quan hi vam arribar, tots anaven descalços i la nostra principal preocupació va ser obtenir botes i altre material esportiu per poder garantir que es jugava en condicions”, recorda.

La resposta ciutadana i d'empreses del sector, com ara la marca Munich, va permetre recollir fins a 400 sabates. El treball conjunt amb la fundació va permetre habilitar un camp “i netejar-lo de pedres” per començar a aplicar la tècnica. Al final, el grup d'infants s'ha consolidat i són uns 150 nens d'entre 11 i 15 anys els que practiquen l'esport durant els quinze dies que dura el campus, entre l'abril i el maig, i que concentra els entrenaments de les sis a les nou del matí, “per evitar al màxim les altes temperatures del país”. Un dels principals impulsors del projecte, Pere Ferrer, explica que des del primer moment es va facilitar que no només els nens, sinó especialment les nenes, participessin en el campus. “Com a dones no ho tenen gens fàcil en aquell país i calia oferir-los les mateixes oportunitats”, insisteix, i destaca que “precisament elles van quedar classificades en segon lloc en la competició que van disputar”. L'aprenentatge permet seleccionar aquells jugadors que tenen més aptituds i que poden competir en tornejos a fora de la regió d'Anantapur. De fet, segons explica Ferrer, bona part del planter amb què es nodreix l'equip oficial d'Anantapur prové dels infants formats en el campus del CF Santvicentí.

L'alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez (CiU), destaca que el campus de futbol a l'Índia “és un projecte al qual s'ha abocat tot el poble” i que ha servit per apropar als ciutadans una realitat que els ha deixat de ser llunyana. En aquest sentit, recorda que la col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer ha permès aconseguir fins a 84 apadrinaments al municipi. Tot i això, des del club de futbol tenen molt clar quin és el darrer objectiu de la iniciativa. “Nosaltres posem les bases, però seran ells els que acabaran tirant endavant sols el projecte”, diu Pere Ferrer, que explica que des de la fundació ja els han demanat un entrenador que pugui fer-hi una estada d'un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.