Societat

Centenars de passatgers, afectats per la vaga de controladors francesos

Les companyies aèries que operen al sud d'Europa han cancel·lat el 20% de tots els seus vols, a petició de la Direcció General d'Aviació francesa

L'aturada protestar contra el pla d'inversions previst per als pròxims quatre anys preveu allargar-se fins diumenge

Els controladors aeris francesos sumen aquest dimecres el segon dia de vaga per protestar contra el pla d'inversions previst per als pròxims quatre anys. L'aturada a França, que preveu allargar-se fins diumenge, ha deixat sense poder volar aquest dimecres centenars de persones en els aeroports catalans.

Concretament, les companyies aèries que operen al sud d'Europa han cancel·lat el 20% de tots els seus vols, a petició de la Direcció General d'Aviació francesa, fet que ha provocat retards de fins a 6 hores. De fet, molts passatgers han hagut de passar la nit a l'aeroport mateix a l'espera d'un altre vol.

La pàgina web de Ryanair informa que les autoritats franceses han sol·licitat al grup “cancel·lar fins al 20% dels vols el dimecres, per tal d'alleujar la pressió sobre els serveis dels controladors aeris francesos”. I afegeix: “Com volem minimitzar els retards i trastorns als nostres clients, hem decidit cancel·lar aproximadament el 15% dels nostres vols regulars per avui, que afectaran principalment els vols operant des de i cap a França i Espanya. Tots els clients afectats per aquestes cancel·lacions seran contactats per correu electrònic i SMS, i se'ls oferirà una opció d'un vol alternatiu per un altre data o un reemborsament complet”.

Ryanair va cancel·lar ahir 47 vols amb destí o arribada a Barcelona, Reus i Girona. A la T-1 de l'aeroport del Prat, la majoria d'afectats eren clients de Vueling, que ha cancel·lat 24 vols amb sortida o arribada al Prat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia