Societat

Tornen les tempestes aquesta tarda a Ponent, Terres de l'Ebre i Pirineu i Prepirineu occidentals

Pot caure calamarsa o pedra de forma local i es poden acumular 100 litres a diversos indrets del sud

Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Inuncat per la previsió de noves tempestes aquest dijous a la tarda a les comarques de Ponent, Terres de l'Ebre i Pirineu i Prepirineu occidentals, on localment pot caure calamarsa o pedra. Aquestes tempestes s'allargaran fins a la propera matinada quan podran afectar totes les comarques de la meitat oest del país. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha avisat que a més de les tempestes, a les Terres de l'Ebre caldrà estar atents amb les acumulacions d'aigua i de com es comporten els rius, rieres, torrents i els barrancs a l'entorn dels Ports, Tortosa i altres punts, on es poden acumular 100 litres per metre quadrat aquest dijous.

Delgado ha afegit que com a conseqüència d'aquesta acumulació d'aigua, es poden produir incidències en vies on normalment hi ha inundacions o desbordaments puntuals. En aquest sentit, el subdirector de Protecció Civil ha demanat molta precaució en moments de tempesta en aquests punts.

Aquest matí ja s'han produït precipitacions que s'han estès de sud a nord i aquest migdia hi ha una treva a l'espera que de cara a la tarda les pluges es reactivin amb força. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que aquest episodi de pluges intenses s'allargarà fins aquest divendres pel que fa al Pirineu i Prepirineu.

D'altra bada, hi haurà mala mar durant aquest dijous amb onades superiors als 2,5 metres d'alçada (maregassa) a la meitat sud del litoral, sense descartar que hi hagi afectació a la resta del litoral català. Hi haurà mar de fons del nord-est i l'onatge s'incrementarà sobretot a la tarda. En aquest sentit, Protecció Civil també ha demanat extremar la precaució en el bany i vigilar el color de la bandera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia