Vallès Oriental

Cardedeu obrirà al setembre l'escola Viu la Música

Un grup de música impulsa el nou projecte, basat en la pràctica i les classes col·lectives

El proper mes de setembre obrirà les portes a Cardedeu l'escola Viu la Música, impulsada per un grup de músics del poble, amb molta experiència en escoles de música. La presentació d'aquest nou projecte musical i educatiu es va fer dissabte amb motiu del Dia Internacional de la Música.

La seva seu serà l'escola Mil·lenari, després d'arribar a un acord amb l'Ajuntament i el mateix centre escola, però estarà oberta a tota la població i a gent de totes les edats, de dilluns a divendres de les 5 de la tarda a les 10 del vespre. L'equip impulsor està format per Xavier Fort, músic i professor; Àlex Martínez, músic, compositor i responsable de Tot Sona; Marc Maestro, músic i productor musical; Coqui Castells, músic, i Noemí Figueras, gestora.

“Creiem que aquesta escola és un projecte que, pel seu enfocament i punt de vista educatiu, feia falta a la població”, ha explicat Xavier Fort. “És un projecte basat en aprendre a tocar, i tocar per aprendre”, ha afegit. Seguint aquesta filosofia, Fort ha explicat que l'objectiu és treballar sis o vuit cançons cada trimestre, tinguin el nivell que tinguin els alumnes, i al final fer un concert trimestral amb les peces treballades a l'escola. “És un projecte que es basa tot en la pràctica, sense cap assignatura teòrica com llenguatge musical. Les necessitats teòriques i els diferents continguts estan implícits en les mateixes cançons; per tant, ho aprendran tocant”.

A l'escola es podrà aprendre a tocar la bateria, el piano i els teclats, el baix elèctric, el contrabaix, la guitarra espanyola i l'elèctrica, veu, el violí, el violoncel, la trompeta, el trombó, la flauta travessera o l'acordió.

Des de l'escola Viu la Música donen molta importància a l'experiència musical compartida. “Les classes sempre seran col·lectives tot i que es podrà fer alguna classe personalitzada i es farà un seguiment individual dels alumnes”, ha comentat Fort, que remarca que l'equip de professors està en la línia d'aquest projecte de classes col·lectives d'instrument.

Segons el músic, la intenció és que l'escola, amb el temps, acabi esdevenint un centre on aixoplugar tota la gent amb interessos musicals perquè tinguin un lloc on fer concerts i audicions, però també presentacions de llibres, xerrades, cursos o taules rodones.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia