Osona/Ripollès

El president de la Diputació inaugura l'espai Joan Font de Rupit i Pruit

Salvador Esteve, que va presidir l'acte aquest dissabte al migdia, va recordar que els pobles petits i la regió metropolitana "són dues cares complementàries d'un mateix país". L'espai Joan Font inclou el centre cívic i les piscines municipals.

Nota de premsa de la Diputació de Barcelona

«No hi ha pobles petits, Catalunya es construeix en clau local amb pobles com Rupit i Pruit i amb la regió metropolitana, que són dues cares complementàries d'un mateix país», ha sentenciat Salvador Esteve avui durant la inauguració de la sala polivalent de l'Espai Joan Font, que així satisfà la necessitat de disposar d'un àmbit que pugui acollir representacions escèniques.

Acompanyat de l'alcalde, Sebastià Juanola, i del president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca, el president del grup d'ERC a la Diputació de Barcelona, Pere Prat, la directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a la Catalunya Central, i diversos alcaldes de la comarca i membres del consistori, Esteve ha signat prèviament al Llibre d'honor de l'Ajuntament i ha visitat el retaule barroc de l'Església de Sant Miquel.

Ja a l'Espai Joan Font, el president Esteve ha insistit en el «suport de la Diputació als municipis amb menys població i recursos per equilibrar la prestació de serveis públics bàsics a tot arreu», i ha recordat que, fa poc més d'una setmana, ja va ser a Rupit i Pruit per presentar una nova línia d'ajut als petits municipis. «Dues visites seguides al municipi -ha afegit- on no hi anava cap president de la Diputació des de Samaranch».

L'Espai Joan Font (dedicat a la memòria d'aquest estudiós de la vida local i autor del llibre "Soldat de dos exèrcits. L'odissea de la lleva del biberó") és un edifici municipal que funciona com a centre social i cultural del poble.

Consta d'una sala polivalent, les piscines municipals i les instal·lacions annexes (bar, vestuaris i lavabos). Dissenyat per l'arquitecte Joan Solà, es troba en ús des de setembre de 2012, quan es va enllestir la primera fase de les obres –amb ajut de la Diputació- i es va estrenar amb motiu de la festa major.

La segona fase s'ha cobert amb una aportació del Pla Xarxa de Governs Locals 2013.

La sala polivalent era una necessitat per al poble, perquè anteriorment no hi havia cap recinte públic per fer-hi activitats i s'utilitzava el centre parroquial –amb barreres arquitectòniques- o es llogava una carpa per a la festa major, amb el consegüent encariment de costos i manca de confort.

Per això, l'Ajuntament va decidir construir una sala polivalent al recinte de les piscines, un solar d'uns 1.000 m2, de manera que les instal·lacions annexes tinguessin ús tot l'any. L'obra s'ha aprofitat també per remodelar les piscines i fer-les més petites."

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva