Osona/Ripollès

Xurriacada 'nacional' a Vic

La Xurriacada dels Països Catalans, aquest diumenge a partir de les 6 de la tarda i amb escenari final a la plaça major, aspira a convertir-se en una nova icona de la festa major. Al migdia, un altre moment central serà la jornada castellera dels Sag

Un total de 35 colles d'arreu dels pobles de parla catalana participaran diumenge a la Xurriacada dels Països Catalans, una festa que es potencia enguany coincidint amb la commemoració del Tricentenari, però també per anar-la convertint en una de les icones de la festa major.

La trobada, diumenge a partir de les 6 de la tarda, estarà dividida en dues parts. Mentre es vagin desenvolupant les danses a l'escenari de la plaça Major, la resta d'elements festius faran, en paral·lel, una cercavila pels carrers del centre històric de la ciutat.

A les 8 del vespre, un cop finalitzades les danses, serà el moment de l'entrada de la cercavila a la plaça Major, amb música en directe a càrrec del grup Safolk.

La jornada acabarà al recinte firal del Sucre amb un sopar de germanor amb totes les colles participants.


Nou repte casteller per als Sagals d'Osona

Amb el lema “Anem-hi de cara” els Sagals d'Osona afronten diumenge –a partir de les 12 del migdia a la plaça Major– una de les cites més importants de la temporada, enguany acompanyats per dues colles de nou pisos, els Castellers de Barcelona i els Castellers de la Vila de Gràcia, que hi arriben en molt bon estat de forma.

Els osonencs aspiren a convertir aquesta diada en la millor actuació de la seva història. L'objectiu és molt clar: descarregar tres castells de 8 en una mateixa actuació, que no han completat mai.

Si bé el 3 de 8 i el 4 de 8 han sovintejat en les actuacions dels últims anys, no així la torre de 8 folrada, que fa 10 anys que els carbassa no coronen.

Tot i haver fet dos intents desmuntats el novembre passat a Centelles, ara la confiança en el castell és absoluta dins la colla. A més, en aquesta mateixa actuació els Sagals poden superar la xifra de 60 castells de 8 descarregats; n'han fet 59.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia