Caldes de Montbui presenta la candidatura d'un missioner al «Premi Josep Parera», de Caixa Penedès

L'Ajuntament de Caldes de Montbui i l'entitat Caldes Solidària presentaran la candidatura de l'escolapi calderí Josep Artigas al «Premi Josep Parera», guardó que atorga l'Obra Social de la Caixa Penedès. Aquest guardó es lliura a persones i organitzacions socials que han destacat per la seva dedicació al servei del desenvolupament comunitari en l'àmbit social, humanitari i/o solidari. És per això que Caldes de Montbui vol presentar l'obra de cooperació i dedicació al Senegal feta per Josep Artigas. L'escolapi ha treballat intensament pel desenvolupament del món rural, per l'educació i la formació de la població i per la millora de les condicions de vida de les comunitats més desfavorides del país Africà, segons explica el consistori.

L'Ajuntament i Caldes Solidària conviden a ciutadania i a entitats a recolzar la figura i la persona de Josep Artigas per al «Premi Josep Parera», fent arribar les seves mostres de suport a la regidoria de Solidaritat de l'Ajuntament, [email protected]; o a Caldes Solidària, [email protected].

Els objectius de la convocatòria de Caldes Solidària i l'Ajuntament de Caldes proposen aquesta candidatura amb l'objectiu d'obrir altres línies de divulgació de la feina feta per Josep Artigas al Senegal al llarg de la seva vida. Alhora, aquesta candidatura simbolitza l'agraïment i l'admiració que té del seu entorn l'escolapi calderí. D'altra banda, l'Obra Social de Caixa de Penedès premia als guanyadors amb una dotació econòmica de 50.000€ que, en el cas de Josep Artigas, es destinarien als projectes que l'escolapi continua tirant endavant al Senegal.

El capellà escolapi Josep Artigas i Berenguer (1946) és fill de Castellterçol, però vilatà de Caldes de Montbui des que tenia 1 any. El 1977 va arribar a Senegal i des de llavors no ha parat el seu treball a l'educació i la formació d'infants i joves.

El guardó més recent guanyat per Josep Artigas i Berenguer va ser el Premi de Cooperació Internacional per al Desenvolupament Humà, lliurat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental en l'edició de l'any 2008. El premi reconeix la seva tasca de suport al desenvolupament de joves i famílies a la zona de Casamance, Sokone o Dakar entre d'altres, a través de la construcció de centres d'esbarjo, escoles, tallers formatius de joves, per a dones, etc. La seva tasca al Senegal es remunta a fa més de trenta anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses