Societat

El doble grau de Física i Matemàtiques es manté com la carrera amb la nota de tall més alta

La carrera de Medicina és la més sol·licitada d'aquest any

Set de cada deu alumnes podran estudiar la carrera escollida en primera opció

Uns 45.226 estudiants s'han preinscrit en alguna de les set universitats públiques catalanes. Pel que fa a les assignacions, un 88% ja tenen assignat un centre d'estudis i d'aquests, set de cada deu podran estudiar la carrera escollida en primera opció. El doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) té la nota de tall més alta amb un 12,741, seguit del 12,56 que obtenen aquests mateixos estudis a la Universitat de Barcelona (UB). Medicina a la UB obté el tercer lloc amb un 12,46. Aquesta última és també la carrera més sol·licitada d'enguany, seguida per Administració i Direcció d'Empresa a la UB. Destaca la baixada en les notes de tall per entrar a magisteri.

En roda de premsa, el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina; la coordinadora de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), Pilar Gómez, i el cap de l'oficina d'accés a la universitat, Jesús Maria Prujà, han presentat aquest divendres els primers resultats de la preinscripció a les universitats públiques catalanes i a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC), que han realitzat més de 45.000 estudiants.

En canvi, la nota de tall de la carrera de Magisteri ha baixat, la qual cosa s'explica perquè en aquestes PAU s'han fet per primera vegada les Proves d'Aptitud Personal (PAP) --que consisteixen a requerir un nota mínima de cinc de la mitjana de català i castellà--, que han frenat els alumnes procedents dels cicles formatius, en passar de 1. 233 el 2013 a 446 el 2014, cosa que al global fa baixar de 3. 129 a 1. 869 les sol·licituds.

Els preinscrits

Un total de 45.226 estudiants, 1.812 menys que 2013, s'han preinscrit aquest any en alguna de les set universitats públiques catalanes i el 88 % té assignada una plaça en algun dels estudis sol·licitats.

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha explicat la reducció en “demografia”, amb “el descens implacable”, sense que tingui res a veure amb la crisi o l'augment del cost de les matricules.

Alsina ha manifestat la seva satisfacció perquè 7 de cada deu dels estudiants assignats (70,14 %) podran estudiar el que van demanar al centre que van elegir en primera preferència.

També ha expressat el seu goig perquè aquest any el 95,48 % dels alumnes que es van presentar a les PAU les hagin superat i ho hagin fet amb una nota mitjana de 6,474, els millors resultats mai aconseguits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona