Vallès Oriental

Els veïns decidiran en assemblees les prioritats d'actuació a Tagamanent

S'organitzen per cinc grups que faran assemblees per debatre temes diversos

El govern de Tagamanent (Gent per Tagamanent-PM, ERC i la CUP) han impulsat la creació de cinc assemblees de barri (Santa Eugènia, la Pedralba est, la Pedralba oest, l'Avencó i masies) que serviran per fixar les prioritats d'actuació que s'executaran.

El procés ha començat amb la celebració de la primera trobada dels veïns que viuen en masies o nuclis disseminats, que es va fer fa uns dies. Hi van assistir una vintena de persones, gairebé tots els convocats per aquesta assemblea. La resta de trobades es faran després de l'estiu. “No és una reunió o un experiment d'enginyeria veïnal, és un procés fruit d'una convicció política de fons per avançar cap a un apoderament i una organització popular”, explica Roger Castellanos (CUP), regidor de Participació Ciutadana.

En cada assemblea, es posaran sobre la taula temes d'interès veïnal i els assistents podran presentar propostes pensant en un àmbit més personal o de barri i en un altre per al conjunt del municipi. En el cas de les masies, es va parlar de seguretat, telecomunicacions, serveis socials i accessos i camins. Totes les propostes es van debatre i s'han traslladat a la comissió de govern, que les dividirà en prioritats urgents, quan es poden materialitzar de forma ràpida perquè es disposa dels recursos o perquè no tenen cost, i prioritats importants, que s'han de materialitzar més a llarg termini. Tots els veïns tindran coneixement d'aquesta classificació. “La gent determina les prioritats i, a partir d'aquí, el govern les gestiona”.

Després de fer les cinc assemblees, es convocarà l'assemblea del poble de Tagamanent, cap a finals de tardor. En aquest cas, les propostes que en puguin sortir es traslladaran al ple, que les prioritzarà. Passat un temps, una audiència pública amb els membres del govern servirà per rendir comptes. La idea és que tot aquest procés es pugui fer un cop l'any amb propostes que també es vagin vehiculant al pressupost municipal.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA