Osona/Ripollès

Relleu i excel·lència

El restaurant El Jardinet, de Vic, rep el Certificat d'Excel·lència de trip Advisor el mateix amy que ha formalitzat el canvi de generació; víctor Vilanova i M. Dolors Pi s'han jubilat.

El res­tau­rant El Jar­di­net, de Vic, ha obtin­gut el Cer­ti­fi­cat d'Excel·lència 2014 que con­ce­deix Tri­pAd­vi­sor, una de les pla­ta­for­mes d'inter­net més grans a l'entorn del món dels viat­ges.

El guardó, inclòs dins l'apar­tat gas­tronòmic de la web, cer­ti­fica que durant tot un any El Jar­di­net ha figu­rat com el res­tau­rant més ben valo­rat dins el seu muni­cipi, segons vota­ci­ons de la mateixa cli­en­tela.

Un petit reco­nei­xe­ment per a un esta­bli­ment que enguany ha for­ma­lit­zat el relleu gene­ra­ci­o­nal intern. Els històrics Víctor Vila­nova i Maria Dolors Pi, que el van obrir el 1980, s'han jubi­lat i han dei­xat pas al seu fill Ivan i la seva dona, Fani Plans.

“Ens satisfà espe­ci­al­ment que siguin els cli­ents els qui et puntuïn; nosal­tres no hi hem tin­gut res a veure”, adver­tia aquesta set­mana Víctor Vila­nova, satis­fet de veure que la lla­vor que van plan­tar fa més de tres dècades con­ti­nua fent la xup-xup.

El matri­moni es va jubi­lar el pas­sat 1 de gener, i “la veri­tat és que ho tro­bes a fal­tar; por­tes tota una vida pen­cant molt, i costa una mica adap­tar-te a la nova situ­ació”, dei­xava anar. Saben, però, que el negoci està en bones mans.

Aquests últims anys la cuina d'El Jar­di­net ja ha por­tat la firma d'Ivan Vila­nova, que abans de “tor­nar a casa” va com­ple­tar un intens peri­ple for­ma­tiu, que li va per­me­tre apren­dre al cos­tat de xefs de locals tan reco­ne­guts com Via Veneto, Neic­hel, El Racó d'en Freixa o Àbac, a Bar­ce­lona; El Racó de Can Fabes, a Sant Celoni, o Tor­ri­jos, a València, la majo­ria d'ells amb estre­lla Mic­he­lin.

Amb tot aquest bagatge, l'any 1999, coin­ci­dint amb una pro­funda remo­de­lació d'El Jar­di­net, Ivan Vila­nova es va posar rere els fogons, ini­ci­al­ment al cos­tat del seu pare.

De mica en mica ha anat des­ple­gant “una cuina molt per­so­nal”, des­criu el pare. “Una cuina hon­rada”, qua­li­fica el fill, con­vençut que l'aposta, en els temps que cor­ren, és molt clara: “Bon pro­ducte; fer-ho bo, perquè si no la gent no torna; i ajus­tar els preus”, segons Ivan Vila­nova, que en els últims vuit anys ha com­pa­gi­nat la feina amb les clas­ses de cuina que ha impar­tit al Semi­nari o al Mil·lenari.

L'altre gran secret rau en el tre­ball en equip: “Aquí dins som vuit per­so­nes, i si no tens un bon equip això no ho tires enda­vant”, deia, amb menció espe­cial per a la seva dona, Fani Plans, en el paper “fona­men­tal” de cap de sala.

· De bar de moda a res­tau­rant

El Jar­di­net va obrir el 1980, en una finca històrica del número 8 del car­rer dels Cor­ret­gers; l'emblemàtica ter­ras­seta del dar­rere li va donar el nom. Ini­ci­al­ment es van espe­ci­a­lit­zar, sobre­tot, en patés i for­mat­ges de qua­li­tat. La bona aco­llida que va tenir va repre­sen­tar, d'alguna manera, la inci­pi­ent revi­ta­lit­zació comer­cial del nucli antic.

A mit­jans dels anys 80, El Jar­di­net agafa tot un altre aire, més a l'estil dels cafès-tea­tre, con­ver­tint-se en epi­cen­tre de la moguda con­tra­cul­tu­ral de la ciu­tat.

Hi van arri­bar a actuar des de Kul de Man­dril fins a Rafael Subi­rachs o Loqui­llo, i s'hi van entau­lar mol­tes cares cone­gu­des com Charo López, Mónica Ran­dal, Alfredo Landa, Terenci Moix o Enric Majó. A finals dels anys 90, amb l'ober­tura dels pri­mers bars musi­cals, El Jar­di­net va deci­dir cen­trar-se deci­di­da­ment en el món de la res­tau­ració. “Hem pen­cat molt”, reme­mo­rava dimarts Víctor Vila­nova.

La notícia com­pleta a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia