territori

Espectacular tempesta elèctrica al Baix Camp

Des de les 7 del matí, els Bombers han registrat cinquanta avisio per columnes de fum en zones de vegetació

El cel ofereix aquest divendres un gran espectacle visual amb una tempesta elèctrica. Molts llamps s'han pogut veure pel Baix Camp, així com per tot el Camp de Tarragona, i fins i tot, alguns s'han escoltat amb força a Reus. Els Bombers de la Generalitat han rebut cinquanta avisos per columnes de fum en zones de vegetació, entre les 7 i les 10 del matí, dels quals sis han estat al Baix Camp (Riudecols, la Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Riudecanyes i Arbolí).

També hi ha hagut quatre avisos al Priorat (dos a Falset, Cornudella de Montsant i Poboleda), set a l'Alt Camp (dos a Alcover, la Riba, Vila-rodona, Querol, el Pont d'Armentera i Aiguamúrcia), dos a la Conca de Barberà (Montblanc i Sarral), i dos al Tarragonès (Roda de Barà i Tarragona).

Davant de la simultaneïtat d’avisos, els Bombers de la Generalitat  han prioritzat els recursos en funció del potencial d’afectació al territori. En alguns casos, la primera dotació terrestre que hi ha arribat ho ha pogut apagar ràpidament i en altres ha comptat amb el suport de més recursos, així com també amb l’aeri. Així mateix, alguns punts d’ignició estaven ubicats en zones on hi ha hagut precipitació i no han tingut continuïtat.
 
Paral·lelament, també s’estan fent rutes de seguiment a les zones on s’ha registrat una major activitat elèctrica amb el suport aeri i el personal del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) per tal de detectar ràpidament qualsevol possible ignició de foc de llamp. Així mateix, també es preveu fer rutes a mig matí i també a la tarda amb els avions de vigilància i atac (AVA) per agafar una visió en zones amb poca visibilitat.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia