Osona/Ripollès

Calldetenes, Roda i Oristà, beneficiaris de l'1% cultural per les obres de l'Eix

El monestir de Sant Tomàs de Riudeperes, seu de l'Associació Sant Tomàs, i els jaciments de l'Esquerda, a Roda, i del Puig, a Oristà, seran els beneficiaris osonencs d'aquesta col·laboració entre Generalitat i Cedinsa per les obres desdoblament de l'

Nota de premsa de l'Ajuntament de Vic


Aquest dimecres 30 de juliol ha tingut lloc la signatura dels convenis de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Cedinsa Eix Transversal, al Museu de l'Art de la Pell de Vic. Aquests convenis es centren en la rehabilitació de sis monuments a la Catalunya Central.

L'acte de signatura ha tingut lloc a Vic en presència de l'alcalde Josep M. Vila d'Abadal, i ha estat presidit per Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manel Manrique Gual, director general de Cedinsa Eix Transversal i Joan Pluma, director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni.

L'acte ha comptat amb la presència d'alcaldes de la comarca d'Osona i altres representants institucionals.

Vila d'Abadal, ha donat les gràcies per escollir la ciutat de Vic com a marc de la signatura dels convenis i ha comentat que “és bo demostrar que a casa nostra es fan les coses ben fetes”. Ha concretat que “hem de treballar i mostrar la manera de fer del nostre país” ; ha acabat felicitant i donant les gràcies per aquesta aportació.

Pluma, ha donat els detalls de la signatura dels convenis i ha concretat que es tracta de 5 convenis d'actuació. L'objectiu és portar a terme la restauració i conservació que es finançarà amb l'1% cultural de les obres d'ampliació de la C-25 realitzada per Cedinsa Eix Transversal.

Aquestes intervencions es portaran a terme a l'Església de Sant Vicenç de Cardona (Cardona), l'Església de Santa Maria de l'Estany (l'Estany), el Monestir de Santa Maria de Serrateix (Viver i Serrateix) i el Monestir de Sant Tomàs de Riudeperes (Calldetenes). Per altra banda al Museu Arqueològic de l'Esquerda (Roda de Ter) i el Jaciment de Puig Ciutat (Oristà). El pressupost total és de 2.000.000 €.

Manique, ha expressat el seu orgull per l'obra realitzada i s'ofereix a contribuir en qualsevol altra millora.

Finalment Mascarell, ha conclòs que “els convenis signifiquen per a nosaltres el poder mantenir i donar continuïtat al nostre patrimoni, que és una riquesa del nostre país; és una manera activa de fer-ho possible per garantir el sosteniment”. “La consolidació de l'Eix Transversal també és important perquè aporta identitat als pobles, al país, riquesa econòmica i prosperitat entorn al patrimoni”, ha afegit. Finalment ha fet referència a que “el nostre patrimoni ofereix un cercle que funciona: cal restauració i divulgació, compromís polític, compromís dels professionals que hi treballen i finalment compromís social que tanca el cercle”

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona