Societat

Innovació

La fundació lleidatana Aspros amplia el centre de custòdia de documents Tecnosolucions

Els guardians dels papers

La fundació lleidatana d'atenció a disminuïts intel·lectuals Aspros obrirà un nou centre de custòdia i gestió de documents a Torrefarrera

Tecnosolucions es va crear el 2010 a Sudanell i ara triplicarà el seu espai

La fundació lleidatana Aspros, dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, ampliarà el servei Tecnosolucions, de guàrdia i custòdia de documents, amb un nou centre que es construirà a Torrefarrera (Segrià). Actualment, el servei és a les naus originals de la fundació a Sudanell (Segrià). Consisteix en la custòdia de milers i milers de documents d'empreses i serveis, molts dels quals confidencials, com ara historials mèdics, factures o informes, i que en molts casos la llei obliga a conservar. La feina de Tecnolosucions consisteix a arxivar i custodiar aquests documents amb totes les mesures de seguretat que exigeix la llei de protecció de dades, amb vigilància privada i sistemes antiincendis i altres elements de seguretat. Entre els seus clients hi ha la Diputació de Lleida, el Servei Català de Trànsit, l'Agència Catalana de l'Aigua, Activa Mútua, l'hospital Montserrat de Lleida, i moltes altres empreses, més d'una trentena, que no poden ser revelades per confidencialitat.

A més de la custòdia del paper físic, l'empresa també ofereix serveis de digitalització dels documents que es consulten de forma habitual, com ara els historials mèdics. La documentació digital s'emmagatzema en el búnquer de servidors que s'ha instal·lat al Parc Científic i Tecnològic del Gardeny, a Lleida.

El magatzem on es custodien actualment els documents ocupa 350 m² i està a punt d'omplir-se. Amb la nau que s'habilitarà a Torrefarrera, Tecnosolucions disposarà de 1.000 m² per continuar creixent. A mitjà termini, la Fundació Aspros es planteja obrir un altre centre de custòdia de documentació a Barcelona, per tal d'obrir mercat també en aquell territori.

El servei es va crear el 2010 per generar noves vies d'activitat a la Fundació Aspros. A causa de la crisi, la demanda al servei de manipulats per a la indústria havia baixat en picat i, per donar feina a les persones amb discapacitat, es va observar que la custòdia de documents seria una bona sortida. “En quatre anys hem triplicat la facturació i és un servei que té un gran potencial de creixement”, explica el director d'Aspros, Enric Herrera. Això, unit als beneficis per a les empreses de contractar serveis de persones amb disminució (les empreses de més de 50 treballadors n'han de tenir dues en plantilla o bé contractar serveis d'empreses que en tinguin), augura un creixement futur, segons Herrera.

El servei dóna feina actualment a unes nou persones amb discapacitat intel·lectual. Per adaptar-se al nou sector, la fundació va fitxar també personal especialitzat en arxius.

La Fundació Aspros atén 426 persones amb discapacitat intel·lectual. Es va fundar el 1962. A més de tallers i centres ocupacionals, disposa també de residències a Sudanell (d'on és originària la fundació), Lleida i Sidamon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA