Societat

Activada la fase d'alerta de l'Inuncat per l'augment de la probabilitat de tempestes

Les previsions apunten que els temporals més intensos tindran lloc a la Catalunya Central i l'àrea metropolitana de Barcelona

La pluja anirà acompanyada de calamarsa o pedra i en alguns casos, amb forts cops de vent

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) puja a fase d'Alerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat després que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) mantingués la previsió de pluges generalitzades arreu del territori durant aquest dissabte. Encara que fins el migdia les tempestes poden afectar sobretot les comarques centrals de Lleida, segons les darreres informacions la previsió de tempestes més intenses per aquesta tarda es desplaça a l'àrea metropolitana de Barcelona i a les comarques centrals (Osona, Bages, Vallès Oriental, Vallès Occidental i la Selva). Els temporals aniran acompanyats de calamarsa o pedra i en alguns casos, amb forts cops de vent.

Segons Protecció Civil, fins el migdia es manté la previsió de superació del llindar d'intensitat de la pluja (20 litres per metre quadrat en 30 minuts) a les comarques de Ponent i Pirineu occidental, amb una possible afectació a les comarques centrals de Lleida. Fins el moment, les pluges d'aquest episodi han deixat registres de precipitació importants, tots registrats en 30 minuts, a Vilanova de Segrià (Segrià), on han caigut 20,1 litres per metre quadrat; a Algerri (Noguera), amb 22,4 litres; a l'Estació Cadí Nord-Prat d'Aguiló (Cerdanya), a una alçada de 2.143 metres, on les xifres han pujat fins a 24,9 litres per metre quadrat; i finalment a Alinyà (Alt Urgell), on amb 10 minuts s'han comptat 15 litres per metre quadrat en 10 minuts, dels quals 3,8 litres s'han recollit en un minut.

A partir del vespre les tempestes quedaran més restringides al nord-est del territori, a les comarques gironines, tot i que amb menor probabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona