Osona/Ripollès

Sant Hipòlit, embalat

Dilluns comença la festa major, que estrena nou espai i moneda pròpia.

Qui vulgui comprar entrepans, beguda o qualsevol tiquet de la festa major de Sant Hipòlit de Voltregà no en tindrà prou amb treure's uns euros de la butxaca i pagar. Primer els haurà d'intercanviar per MO-rRals, la moneda que ha creat la comissió de festes per fer servir durant els dies de gresca, del 25 d'agost a l'1 de setembre. Els MO-rRals tenen estampada la imatge d'una cabra a dalt de la creu del Morral i són una de les novetats d'aquesta edició al costat de l'espai Embala't, els canvis en l'Encetem-la i en la gimcana Fes-te fotre o l'entrada de nous membres a l'organització de la festa.

Una carpa a la plaça de la Sardana configura el nou espai Embala't, que s'ha creat amb l'objectiu de donar “originalitat i personalitat” a la festa major, com explica Gerard Sancho, des de l'organització, i perquè sigui com una espècie de punt de trobada de petits i grans. El Gran Patan, que “és un rentat de cara extrem” a la gimcana per equips Fes-te Fotre, serà un dels actes que es concentraran a l'Embala't “per potenciar que la gent vingui a veure'n les proves”. La gimcana arriba renovada en el sentit que els grups s'enfrontaran entre ells per anar aconseguint trossos d'un mapa que els portarà al premi final. Es disputarà el 28 d'agost i no hi faltaran proves per embrutar-se, com una guerra d'espardenyes. S'hi espera la participació d'unes 300 persones.

L'endemà d'El Gran Patan, el dia 29, arriba l'Encetem-la, un acte en què se celebren diverses festes, com les campanades d'any nou i el Carnestoltes, totes en una. Enguany, s'hi afegirà la tradició alemanya de l'Oktoberfest. L'Encetem-la anirà acompanyada de batucada i un concert del conjunt osonenc La Gallina Afònica. Moments abans de celebrar-la, s'hauran fet el correfoc i el pregó, que pronunciarà l'alcalde de Vic i patró de la Fundació Gallifa, Josep Maria Vila d'Abadal. L'acte tindrà lloc a les 9 de la nit a la plaça de la Vila.

Una altra de les activitats destacades és la segona edició del Te la fotré doblada, una sessió de doblatge de pel·lícules picants. “L'any passat va omplir el teatre municipal i la mantenim i la potenciem”, explica Sancho. No hi faltarà l'espectacle del Drac que vol Tragar. Igual que en l'última edició, funcionarà com a obertura de la festa major i anirà seguit pel Passalacabra, en què diversos equips hauran d'intentar agafar la mitra a aquest capgròs del bestiari del poble.

Per als amants del swing, hi haurà una classe oberta i una ballada la tarda del 30 d'agost. La festa major també comptarà amb els concursos de pesca, petanca i botifarra; la quinzena edició del Patins Bar, que tindrà lloc el 31 d'agost; la comèdia El florido pensil, a càrrec del grup de teatre del poble, i les actuacions de l'Orquestra Maravella i la cobla els Lluïsos de Taradell, entre d'altres.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia