Osona/Ripollès

Centelles, una festa musical

Amb un pressupost de 40.000 euros, la festa major s'instal·la al poble fins dilluns.

La festa major de Centelles ja camina des de dissabte. Amb una quarantena d'actes, el programa s'allarga fins a l'1 de setembre i s'hi destina un pressupost d'uns 40.000 euros. Després de la reducció del 40% de l'any passat, en aquesta edició les regidories de Jovent i Cultura han destinat part de les seves partides a la de Festes per completar el pressupost de festa major. Aquest divendres, se'n farà el pregó, enguany a càrrec de la veïna Conxita Casals, pagesa de professió. “N'hi ha poques i hem pensat “abans no s'extingeixi la raça...”, bromejava Miquel Arisa, l'alcalde, sobre els motius pels quals l'han escollida. L'acte tindrà lloc a 2/4 de 9 del vespre al Casal Francesc Macià.

En la majoria de les nits de festa major, s'ha programat un concert a la plaça Major que s'acabarà pels volts de les 2 de la matinada perquè, tal com explica Neus Verdaguer des de la Regidoria de Festes, “la gent pugui continuar la festa a la Riera Blanca”, on cada matinada també hi ha música. Així, aquest divendres tocarà Miquel Del Roig a la plaça Major i, a la Riera Blanca, es farà la 5a edició del Festalateva; dissabte, hi haurà el conjunt local Funkystep & The Sey Sisters i la Festa Caribenya, i diumenge, cita amb l'Orquestra Selvatana i el Centelles Summer Festival, una novetat proposada per un grup de joves del poble. El festival és a base de “música comercial, però també màquina, que fins ara no s'havia sentit a la festa”, explica Cristina Ciudad, membre de la comissió organitzadora.

Una altra de les novetats és el correfoc dels menuts, a banda del que ja acostumen a fer la colla dels Diables i Tabalers Cabrons i Bruixes de Centelles, “l'entitat del poble amb més gent”, com explica Anna Chávez des de la Regidoria de Cultura. El correfoc general tindrà lloc aquest divendres i el de la canalla, diumenge. El portarà a terme la colla menuts dels Cabrons i Bruixes.

Entre les altres propostes de la festa, es troben la ruta de tapes pels bars del poble, el Vici-aigua, la 35a edició de la Trobada Gegantera de Centelles, espectacles d'animació infantil, sardanes i la projecció del film musical 'Els Miserables'. No hi faltaran les activitats esportives, com els tornejos de tennis-taula o de futbol sala 3x3 de diumenge, ni les atraccions de fira, situades a la carretera de Sant Feliu.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]