Societat

salut

L'OMS troba dues vacunes contra l'Ebola

Els experts de l'organització creuen que són “prometedores”

Els experts de l'OMS que han de determinar quins tractaments experimentals podrien fer-se servir per lluitar contra l'Ebola van dir ahir a Ginebra que, de moment, han trobat dues vacunes “prometedores” que podrien prevenir el contagi del virus.

Les vacunes VSV-EBO i ChAD-EBO s'han desenvolupat als Estats Units i començaran a produir-se a Europa i Àfrica aquest mes. Així ho va dir ahir la directora general adjunta de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Marie-Paule Kiney.

Si els tests de control proven que les dues vacunes són “segures” es començarien a distribuir inicialment als treballadors sanitaris dels països més afectats, Guinea, Libèria i Sierra Leone, després d'haver obtingut el seu consentiment, i, posteriorment, i en funció del resultat i la disponibilitat, s'oferiria a la població en general.

Fins ara s'ha aplicat l'antídot Zmapp a metges i persones afectades dels Estats Units, però el percentatge de curació resulta desigual i no supera el 50% de casos.

L'ONU s'ha fixat com a objectiu detenir la transmissió del virus de l'Ebola als països afectats de l'Àfrica Occidental en un termini d'entre sis i nou mesos, va dir ahir el secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, que va assegurar que “s'han mobilitzat tots els seus recursos amb aquesta finalitat“. Ban Ki-moon va demanar a tots els països més suport per a les iniciatives de l'OMS i aportacions financeres per reunir els 600 milions de dòlars que, en principi, fan falta a l'Àfrica Occidental. “Ens calen contribucions, personal, material i finançament dels governs, del sector privat, de les institucions i de les ONG”, va assenyalar.

Tot i que l'ONU, segons Ban, s'ha mobilitzat “de totes les formes possibles”, el número de casos està creixent “de forma exponencial” i i la malaltia s'està estenent més ràpid que la resposta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot