Societat

Presó per al regidor de Masquefa que va atropellar dos veïns

El tribunal el condemna a dos anys i mig de privació de llibertat

Els va atacar per haver despenjat una bandera espanyola

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Juan José García Mora, el regidor de Masquefa (Anoia) acusat d'atropellar dos veïns de la localitat després que despengessin una bandera espanyola de l'ajuntament el 12 d'octubre del 2011, a dos anys i mig de presó i a la inhabilitació del càrrec de regidor. El jutge considera que els fets són constitutius d'un delicte de lesions, però sentencia que no s'acredita la voluntat homicida de l'acusat i, per tant, rebutja els dos delictes d'intent d'assassinat que demanaven les acusacions particulars i la fiscalia. A més, també descarta els motius ideològics. Totes les parts tenen cinc dies per presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem.

El jutge considera provat que el dia 12 d'octubre del 2011, a dos quarts de nou del matí, el regidor de Força Masquefa Juan José García Mora va lligar amb unes brides una bandera espanyola a la barana d'entrada de l'ajuntament de Masquefa amb un pal de fustes d'uns dos metres i mig de longitud. Segons consta en la sentència, aquesta acció va ser desautoritzada per l'alcalde de la localitat.

Cap a dos quarts de deu, les dues víctimes la van veure i van anar a despenjar-la. Segons la sentència, els dos veïns van travessar el carrer per llançar la bandera i el pal als contenidors. El regidor circulava en aquell moment amb el seu vehicle i, en observar els fets, va fer un canvi sobtat de direcció i va pujar a la vorera per dirigir-se cap a la zona dels contenidors. Segons el jutge, García Mora sabia que els veïns eren a la vorera i, per tant, va acceptar la probabilitat de lesionar-los. El jutge conclou que, a una de les víctimes, el vehicle li va passar per sobre de la cama esquerra i que, a conseqüència de l'atropellament, es va fer una fractura oberta de la tíbia i el peroné. De manera immediata a l'impacte, l'acusat va baixar de la furgoneta i va anar al contenidor a recollir el pal de la bandera sense assistir la víctima de les seves lesions.

En la sentència, el jutge descarta l'intent d'assassinat, ja que no s'acredita la voluntat homicida de l'acusat i, per això, tipifica els fets com a delicte de lesions. La sentència obliga l'acusat a indemnitzar la víctima que va patir lesions més greus amb 22.800 euros i amb 960 euros l'altra víctima, i a no contactar-hi en cinc anys. D'altra banda, el jutge l'inhabilita a ostentar el càrrec públic de regidor durant el temps de la condemna, de manera que García Mora haurà d'abandonar l'Ajuntament.

LA XIFRA

1
any a la presó
va passar Mora preventivament després de ser detingut. Aquest any es resta dels 2,5 de condemna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CORNELLÀ DE TERRI

Denuncien que volen obrir un centre de menors “sense complir normativa”

CORNELLÀ DE TERRI

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

El Campus de Salut del Trueta: 25 milions blindats ‘in extremis’

SALT / GIRONA