Societat

La pobresa energètica afecta l'11% de les famílies

Les entitats socials adverteixen que amb l'arribada de l'hivern hi tornarà a haver moltes famílies que no podran encendre la calefacció ni endollar un calefactor, i per això demanen a les administracions que ja comencin a treballar ara en opcions com ara que l'energia tingui un IVA reduït –com l'aigua i els aliments– i que les polítiques energètiques es facin pensant en la dimensió social i no només en l'econòmica.

La Taula del Tercer Sector va presentar ahir l'informe L'energia com a dret. Com afrontar la pobresa energètica, en un acte a l'Ateneu Barcelonès en col·laboració amb l'Ara. El 10,9% de famílies no poden mantenir l'habitatge a una temperatura adequada, el doble que el 2007. A més, un 17% dels habitatges pateixen humitats, goteres o altres problemes derivats del mal aïllament. L'autora de l'informe, Joana Mundó, de l'entitat Ecoserveis, va reclamar que l'energia es consideri un bé bàsic, com l'alimentació i l'aigua.

“El preu de l'energia fa que es converteixi en un privilegi”, es va queixar Mundó, que va explicar que les entitats viuen casos reals com el d'infants que no poder fer els deures a l'hivern perquè no tenen llum a casa o el de malalts crònics la salut dels quals empitjora perquè passen fred. “Cal implantar mesures de xoc abans de l'hivern”, va afirmar el director general de la Taula, Toni Codina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia