Vallès Oriental

Cardedeu impedeix que un partit feixista posi una bandera espanyola al monument a l'Onze de Setembre

Democracia Nacional ho denuncia al jutjat

L'Ajuntament de Cardedeu va impedir que membres del partit feixista Democracia Nacional dipositessin una bandera espanyola al monument dedicat a l'Onze de Setembre del parc Pompeu Fabra durant la tradicional ofrena que es fa el dia Onze de Setembre.

Els fets han estat denunciats als jutjats de Granollers per la membre del partit i candidata a l'alcaldia, Anna Castillo, així com l'advocat José Manuel Sánchez del Águila Ballabriga, que viu i té el seu despatx professional a Sevilla. Acusa el cap de la Policia Local i l'alcaldessa, Calamanda Vila, d'haver impedit la col·locació de la bandera.

En la denúncia, Castillo explica que va acudir al parc Pompeu Fabra “amb uns amics” i que una de les persones del grup es va dirigir al cap de la Policia Local dient que pretenien desplegar la bandera espanyola, fet que el policia no va permetre. En la denúncia es diu que el policia va poder cometre, al seu entendre, “un ultratge al més destacat i sublim símbol d'Espanya, la seva bandera”, un fet delictiu recollit en l'article 543 del Codi Penal.

L'alcaldessa, Calamanda Vila, ha confirmat que, efectivament, no es va permetre que els representants del partit Democracia Nacional dipositessin la bandera espanyola al monument de l'Onze de Setembre perquè es va considerar “una provocació” i perquè no era el lloc ni el moment per fer-ho. A més, es van voler evitar possibles enfrontaments. L'alcaldessa afegeix que en aquell moment s'estava fent l'ofrena institucional al monument amb la participació de tots els partits amb representació municipal, tret del PP, i que Democracia Nacional no en té.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia