Societat

Els organitzadors del multireferèndum d'Olot no hauran d'anar a judici

S'havia obert un procediment penal, però la jutgessa n'ha decidit el sobreseïment perquè considera que els promotors van actuar correctament

La jutgessa de la secció penal d'Olot ha decidit el sobreseïment del procediment iniciat contra els organitzadors del multireferèndum a Olot el passat 25 de maig per possible desobediència greu, i, per tant, no hi haurà judici. La jutgessa, a partir dels testimonis recollits durant la instrucció, considera que no s'ha acreditat cap mena d'infracció penal.

En la interlocutòria, dictada el 25 d'agost i donada a conèixer ahir pels afectats, s'argumenta que existia una autorització per posar l'urna al carrer de data 8 de maig; que la prohibició de darrera hora decidida per la Junta electoral es va comunicar als organitzadors el mateix dia de la celebració de la consulta, i que, quan la policia municipal va anar a retirar l'urna, els promotors no van presentar resistència. “Per tot això –es conclou en la interlocutòria– entén aquesta jutgessa que no ha existit cap delicte de desobediència a agents de l'autoritat.”

Un cas únic

Els quatre representants de les entitats organitzadores que havien estat encausats (Josep Ruà, Juan Folch, Jordi Gasulla i Xevi Garcia) van mostrar ahir la seva satisfacció pel contingut de la interlocutòria, alhora que van reiterar la seva perplexitat pel fet que, mentre que a la resta de ciutats els Mossos d'Esquadra havien presentat els mateixos fets com una falta lleu (i, per tant, era susceptible d'una sanció administrativa), a Olot la policia local ho havia tramitat de manera que suposava una infracció penal, que podria comportar pena de presó. “Seguim sense entendre-ho i encara estem esperant una explicació de l'Ajuntament”, va dir Jordi Gasulla, que, junt amb els altres tres encausats, va comparèixer davant la premsa.

El multireferèndum d'Olot el van organitzar la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la CUP, Procés Constituent, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Riudaura Junts, Aturem el Fracking de Catalunya, Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, Xarxa per la Sobirania Energètica i Estelada 2014. En la compareixença d'ahir hi havia membres d'alguns d'aquests col·lectius, així com la presidenta de la taula pel dret a decidir d'Olot, Dolors Ros.

LA FRASE

No va existir, segons els mateixos policies, cap mena de resistència
DE LA INTERLOCUTÒRIA DICTADA PER LA JUTGESSA DE LA SECCIÓ PENAL DEL JUTJAT D'OLOT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella