Societat

ANDREU MUMBRÚ

REPRESENTANT DE LA PLATAFORMA CAN SANPERE 100% PÚBLIC

“La consulta prevista de Can Sanpere neix coixa”

“Fa falta un procés participatiu previ per explicar a fons l'espai a tots el ciutadans”

“L'aspecte econòmic que ha d'anar a la butlleta condicionarà el vot si no es dóna més informació”

Andreu Mumbrú defensa la feina feta durant aquest temps pel centre social autogestionat i la bona acollida que ha tingut entre les entitats locals i els mateixos veïns. Destaca la necessitat que al municipi es mantingui viu un ateneu popular capaç de vehicular la gran i variada activitat que ja existeix.

L'abril del 2013 un grup de persones de Premià de Mar, reunits sota el paraigües d'una plataforma ciutadana, ocupaven l'antiga fàbrica de Can Sanpere reclamant-la com a espai públic. Dinou mesos després, i amb un centre social autogestionat en marxa a l'edifici, el municipi prepara una consulta popular per saber si els veïns volen que l'Ajuntament expropiï les instal·lacions.

La plataforma accepta una consulta però es mostra crítica amb la forma. Per què?
L'entenem com una victòria parcial, perquè va ser la plataforma qui va posar sobre la taula la necessitat de fer una consulta popular. Però la proposta que ens arriba no ve precedida per un procés participatiu que involucri tothom, i això per nosaltres és bàsic. No entenem la consulta sense un debat públic, perquè així neix coixa. També veiem que el concepte econòmic és l'argument principal, que es vol incloure a la butlleta, i és evident que condicionarà el vot.
I no ho ha de ser?
La informació s'ha de donar tota. I el cost de l'expropiació és només una part, com també ho són molts altres arguments que donarien al ciutadà una visió més complerta sobre com és d'important que Can Sanpere esdevingui un espai per al poble. Fa falta conèixer-la a fons i molts premianencs a dia d'avui ni saben què és Can Sanpere.
El resultat, segons defensa el govern, serà vinculant.
Ens sembla bé la decisió, però no ens convenç gens sense aquest debat previ que reclamem i que ha de garantir que la gent disposi de tots els elements per emetre un vot amb criteri.
Encara s'és a temps per fer el procés participatiu?
Intentarem suplir nosaltres una responsabilitat que entenem que és de l'Ajuntament.
Per què és tan important fer que Can Sanpere sigui públic?
Perquè és l'última oportunitat del municipi de tenir un espai destinat a zones verdes i d'equipament en el centre del poble. I que, a més. ja es contempla en el POUM del 2010. Premià de Mar no compleix amb els mínims de zones verdes i és una població col·lapsada urbanísticament.
Avui declaren als jutjats quatre persones per l'ocupació de la fàbrica.
És un judici d'un monstre de l'especulació contra un moviment social que s'ha plantat i que vol un altre model de poble. Van ser acusats de manera arbitrària i per això la plataforma en ple els donem suport i ens tindran al seu costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia