Vallès Oriental

Els plens de Caldes, la Garriga, Sant Celoni o Cardedeu es posicionen a favor de la consulta

Aquests propers dies la moció es debatrà en altres ajuntaments com l'Ametlla o Vilanova

Diversos ajuntaments del Vallès Oriental han aprovat dilluns una moció de suport a la consulta del 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya que està previst que el president de la Generalitat convoqui en els propers dies. D'altres ho faran en altres plens previstos per aquesta setmana.

Els ajuntaments del Vallès Oriental ja s'han començat a posicionar a favor de la consulta del 9N que ha de convocar en els propers dies el president de la Generalitat, Artur Mas. Ha estat en plens extraordinaris que s'han fet aquest dilluns i que han votat i aprovat una moció de suport a la consulta promoguda per l'Associació Catalana de Municipis i per l'Associació de Municipis per la Independència.

La Garriga, que ha fet el ple a l'auditori de l'Escola Municipal de Música ha aprovat la moció amb els vots de CiU, Acord-ERC, Solidaritat i ICV-EUiA. PSC i PP, hi van votar en contra.

A Caldes, el ple va aprovar el text per unanimitat, tot i que no hi havia tots els regidors. Hi van votar a favor els components dels grups municipals d'ERC, CiU, PSC i ICV-EUiA que van assistir al plenari. Els regidors d'ERC portaven samarretes grogues i vermelles per formar una senyera.

El PSC de Sant Celoni va dividir el vot en l'aprovació de la moció. Tres regidors hi van votar a favor i van sumar el seu sí al dels regidors de CiU, la CUP i ICV-EUiA. Els altres quatre regidors del PSC s'ha abstingut.

En el cas de Cardedeu, en canvi, tots els regidors del PSC han votat a favor de la moció. Ha sumat 13 vots a favor entre regidors de CiU, CUP, PSC, ERC, ICV-EUiA i Gent pel Canvi. Els dos regidors del PP hi van votar en contra.

A Bigues i Riells, el text va rebre set vots a favor (CiU, ICV-EUiA i ERC) i sis en contra (PSC, PP, no adscrit i una regidora d'independent que anava a la llista de CiU).

A Lliçà de Vall, els set regidors de CiU i els dos d'ICV-EUiA van votar a favor del text que va rebre el vot en contra dels tres regidors del PSC i de l'únic del PP. També es va debatre una segona moció aportada pels socialistes que es va tombar amb els vots de CiU, que té majoria absoluta. En aquest cas, ICV-EUiA i PP es van abstenir. La sala de plens es va omplir de públic.

A Canovelles, l'ANC ha convocat els seus membres a les 8 del vespre davant de l'Ajuntament on es debatrà la moció.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona