Societat

Un nou cas de legionel·losi eleva a 40 la xifra d'afectats a Sabadell i Ripollet

El departament de Salut no descarta que puguin aparèixer nous casos atès que el període d'incubació de la malaltia és de deu dies

L'ultim cas, detectat a Sabadell, va iniciar símptomes el dia 18 de setembre

Un nou cas detectat a Sabadell durant les últimes 24 hores eleva a 40 la xifra de persones que han estat afectades per legionel·losi entre la capital vallesana i Ripollet. Es tracta de 35 persones a Sabadell, quatre de les quals han mort, i de cinc persones a Ripollet, tres de les quals han mort. L'Agència de Salut Pública (ASPC) continua amb la investigació per determinar l'origen dels brots que han afectat les dues ciutats i resta a l'espera de les analítiques practicades a totes les instal·lacions. El departament de Salut no descarta que puguin aparèixer nous casos atès que el període d'incubació de la malaltia és de deu dies com a màxim.

L'ultim cas, detectat a Sabadell, va iniciar símptomes el dia 18 de setembre. Per tant, en el brot de Sabadell el total d'altes és de 15 mentre que hi ha 16 pacients que encara estan ingressats: 15 estan al Parc Taulí i l'altre a l'Hospital General de Catalunya. En el cas de Ripollet, un dels pacients ha estat donat d'alta i un altre roman ingressat a l'Hospital del Mar. El total d'ingressats tenen edats compreses entre els 45 i els 94 anys i, segons avisa el Departament de Salut, es tracta de persones “amb factors de risc predisposants o patologia de base prèvia greu o molt greu”.

L'ASPC continua amb la investigació dels brots i assegura que “s'han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d'investigació ambiental, mentre es resta a l'espera dels resultats de les analítiques practicades a totes les instal·lacions amb possible implicació”.

El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, va afirmar aquest dimarts a la tarda que no es podia afirmar si els dos brots han sorgit de la mateixa font o si es tracta de causes independents. “Epidemiològicament, són molt semblants”, va dir el secretari de Salut Pública, per la qual cosa es podria pensar que pertanyen a un mateix focus. Però, “ambientalment, mai a Catalunya s'havia vist que un mateix focus afectes a una zona tan àmplia”, fet que fa dubtar que l'origen sigui el mateix. De fet, la distància entre els dos casos afectats més allunyats entre si és d'11 quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.