Osona/Ripollès

Calldetenes és fotogènica

Es constitueix a Calldetenes la cinquena agrupació fotogràfica d'Osona, inicialment amb una dotzena de membres.

Són d'edats diverses i es dediquen a professions molt diferents, però els uneix una passió: la fotografia. Aquesta afició és el que els ha empès a crear el Grup Fotogràfic Calldetenes, la cinquena entitat d'aquest caire que es forma a Osona. Per presentar-la en societat, durant la festa major de Calldetenes ja van organitzar una exposició fotogràfica col·lectiva i un ral·li fotogràfic.

Tot va engegar a principis d'estiu quan “l'alcalde del poble, que era conscient de l'afició que teníem diverses persones per la fotografia, ens va animar a crear el grup”, explica el president del GFC, David Tió. De fet, des del consistori els ho han posat fàcil perquè “ens han cedit un local a la casa d'entitats”.

De moment són una dotzena, entre els quals hi ha dos fotògrafs professionals, però tenen ganes de créixer. “El grup el formem gent diversa. Alguns fan fotografies socials, altres de paisatge o n'hi ha que els agrada la macrofotografia. A més, el fet de tenir dos professionals és molt enriquidor”. Tió creu que una de les coses bones de formar part del grup és que “et serveix per intercanviar opinions i coneixements. De fotografies no n'hi ha de bones i de dolentes, entens que són punts de vista diferents. Un cop dins el grup, et comences a qüestionar com fas les fotos i de mica en mica et va enganxant. En vols anar aprenent”. Tió assegura que no cal tenir una bona màquina fotogràfica per ser del grup i tampoc per capturar bons moments ja que “amb un smartphone es poden fer coses interessants”.

Estan satisfets de la rebuda que ha tingut el Grup Fotogràfic Calldetenes al poble. I per aquest motiu encara planegen amb més ganes les activitats que volen organitzar com xerrades, conferències o sortides fotogràfiques. De moment, i fins que no tinguin un web, els seus passos els van escrivint a la pàgina de Facebook del GFC. L'objectiu? Encomanar el seu amor per la fotografia.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]