Societat

Cultura

Herència per la música

Un home deixa el seu patrimoni a Sant Esteve de Palautordera, al Vallès Oriental, per fomentar la música

Són 400.000 euros en efectiu i tres finques

Un home que va néixer a la masia de Can Pujolet de Sant Esteve de Palautordera, al Vallès Oriental, i que, tot i marxar a viure a Barcelona, va seguir vinculat al municipi, ha deixat tota la seva herència al poble amb la condició que sigui invertida en el “foment de la música”, segons diu el seu testament.

Són uns 400.000 euros que tenia en comptes bancaris i als quals se'ls haurà de sumar els diners aconseguits amb la venda de tres propietats: la masia de Can Pujolet –per la qual ja s'han interessat una desena de persones i el preu de venda de la qual ronda uns 350.000 euros per la gran extensió de bosc que té–; un habitatge al passeig del Remei, a Santa Maria de Palautordera, i un estudi a Barcelona.

L'import final del que ha deixat l'home, dependrà però del preu de venda d'aquestes tres propietats, que s'han de vendre en un termini màxim de tres anys, a través d'un marmessor. Amb tot, podria rondar fàcilment el milió d'euros.

La xifra final que s'aconsegueixi es repartirà a parts iguals entre Ajuntament i Generalitat, que s'hauran de posar d'acord per invertir-los a Sant Esteve i vetllar per les darreres voluntats del fill de Can Pujolet: el foment de la música al poble. A banda, l'ús dels diners dependrà del valor final i també de qui governi durant la propera legislatura. Si depengués, però, de l'actual govern, la idea seria reformar la masia de Can Record, al costat de l'institut, i traslladar allà l'escola de música, a més de comprar instruments.

L'Ajuntament es va assabentar de l'herència un cop l'home, que no tenia fills, ja havia mort. En aquell mateix moment també ho va saber la seva germana que encara és viva i els nebots. Tant per al cosnsitori com per als seus familiars, aquesta notícia els va agafar per sorpresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona