Societat

Rècord d'hotels tancats a l'hivern a la Costa Brava

Montse Closas assegura que serà l'hivern en què més se'n tancaran dels últims catorze anys

Reclama també valoracions més afinades als polítics

La presidenta de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Montse Closas, va reclamar ahir pluralitat en l'anàlisi de les xifres del sector turístic durant l'entrega dels premis Timó, feta en el marc de la festa del gremi d'hostaleria, celebrada a Pals. Massa sovint, al seu entendre, “ens volen fer creure que l'èxit turístic aclaparador de la capital de Catalunya reflecteix el que passa a la resta del territori”.

Aprofitant la presència en l'acte del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, Closas va recordar que a la Costa Brava l'activitat turística és estacional, i va aportar una dada que convida poc a l'optimisme: “Aquest hivern hi haurà més hotels tancats que cap altre hivern del segle XXI.” La predicció es basa en el fet que “el mercat interior no mostra els signes de recuperació anunciats pels polítics”. Posteriorment, Joan Figueras, un dels dos premiats, va criticar l'excés de burocràcia amb què es troben els empresaris.

El conseller Puig, per la seva banda, es va mostrar comprensiu amb les crítiques. “És normal aquest nivell d'exigència”, va dir, i va admetre que “és cert que seria raonable un pèl menys de burocràcia”. D'altra banda, va alabar l'esforç del sector: “No sou només empresaris, sou gestors de sentiments.”

Timó d'or per a Parera i Figueras

Els Timons d'or de l'any 2014 van recaure en Baltasar Parera (Hotel La Costa) i Joan Figueras (Mas de Torrent), mentre que el Timó d'argent va ser per a Josep Darnés. Els establiments associats guardonats van ser el Mas de Torrent, pels 25 anys d'activitat, i el Restaurant Can Bernabé, pels 50 anys. Van rebre el premi Proveïdor 2014 les caves Castell de Peralada, mentre que els diplomes en reconeixement de la qualitat van recaure en l'Agroturisme Mas Les Comelles, de Joanetes, i també en l'Hotel Terramar de Llafranc, el càmping Les Medes de l'Estartit i l'àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona