Vallès Oriental

Lucta posarà en marxa el 2015 una nova planta a Montornès

La firma ampliarà la producció d'aromes per a l'alimentació animal

La nova planta d'additius per a alimentació animal que l'empresa Lucta projecta a Montornès estarà enllestida durant el primer semestre de 2015, segons ha comunicat la companyia.

El fabricant d'aromes impulsa aquesta ampliació per cobrir la demanda creixent en el mercat europeu d'aquests productes, en els quals és líder mundial amb quotes de mercat properes al 35%.

L'empresa destina a aquest projecte prop de quatre milions d'euros, i preveu incorporar a la plantilla un nombre de treballadors encara per determinar. La nova planta, que s'està construint als terrenys que ocupa el seu complex productiu de Montornès, té una superfície de 4.300 metres quadrats i, a més d'afavorir futurs creixements de producció, està pensada per garantir un millor servei als clients, perquè s'hi introduiran novetats per millorar la qualitat, la seguretat i l'eficiència.

L'actuació suposarà la construcció d'un nou edifici de producció i inclourà magatzems de primeres matèries, productes intermedis i acabats, que se sumarà a les diverses edificacions que ja estan en funcionament a Montornès, on l'empresa elabora altres productes destinats a la indústria de la perfumeria, la cosmètica i l'alimentació humana.

La multinacional catalana reforça amb aquesta inversió la presència a Montornès, però sense deixar de banda la internacionalització que ha caracteritzat la seva trajectòria, que arrenca el 1949. Actualment, l'empresa exporta prop del 90% de la producció. Disposa de quatre plantes productives a Montornès, a Colòmbia, Mèxic i la Xina. Aquest últim centre de producció ha estat ampliat recentment per triplicar la capacitat de producció i atendre la demanda creixent del mercat xinès i d'alguns dels principals països emergents del món, al sud-est asiàtic.

L'empresa té prop de 650 treballadors a tot el món, dels quals uns 300 a les plantes de Montornès, i destina anualment un 8% de la facturació a projectes de recerca i desenvolupament. La firma acumula creixements de facturació notables en els últims anys gràcies a la potent internacionalització que preveu mantenir en els propers exercicis. Els responsables de la firma busquen oportunitats per a una implantació al Brasil.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]