Societat

Catalunya perd 4 estrelles Michelin i en guanya 1

El barceloní Pakta d'Albert Adrià s'incorpora a la prestigiós llistat de restaurants amb la seva primera estrella

El Celler de Can Roca i el Sant Pau mantenen les tres estrelles

La gastronomia catalana només ha aconseguit una nova estrella a la prestigiosa Guia Michelin i ha perdut quatre de les que tenia en l'última edició. En el conjunt de l'Estat cap restaurant ha estat reconegut amb les tres estrelles, però els 8 establiments que ja les tenien han conservades. La majoria de noves incorporacions a la llista (19) anunciades aquest dimecres en la presentació a Marbella de la Guía Michelín Espanya & Portugal 2015 ho han fet amb una única estrella i només l'Aponiente d'Ángel León (El Puerto de Santa María, Càdis) ha sumat la segona estrella.

El restaurant barceloní de cuina nikkei (peruana i japonesa) Pakta d'Albert Adrià ha rebut la seva primera estrella Michelin. Ha estat l'únic de la llista a Catalunya que, en canvi, perd quatre estrelles. Una d'elles és precisament la que tenia un altre establiment del grup dels germans Adrià, el 41 graus. Les altres tres baixes són per la desaparició natural de tres restaurants que tenien una estrella: l'Aliança d'Anglès (per la mort del cuiner Lluís Feliu), La Llar (Castelló d'Empúries) i Mas Pau d'Avinyonet de Puigventós.

Tot i que no hi ha cap nou restaurant amb més d'una estrella al territori, mantenen les tres estrelles els dos únics restaurants que ja les tenien: El Celler de Can Roca de Girona i el Sant Pau de Sant Pol de Mar. El selecte club dels triestrellats es manté estable al conjunt l'Estat amb un total de vuit restaurants.

El gran triomfador de la nit amb l'única segona estrella de tot l'Estat és, doncs, el restaurant d'Ángel León, que ha introduït el plàncton com a ingredient culinari.

19 restaurants aconsegueixen la seva primera estrella, la majoria dels quals a Madrid (Àlbora, DSTAgE, La Cabra, Punto MX i Montia). El segon territori amb més noves estrelles són les Illes Balears (Andreu Genestra, Simply Flosh i Can Dani), seguit del País Basc (Aizian i Elkano) i Castella Lleó (La Lobita i Refectorio). Catalunya (Pakta), Galícia (Nova) i Astúries (El Retiro) sumen una nova estrella cadascun.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja
societat

Premià de Mar amplia el servei de vigilància i socorrisme a la nova platja

Premià de Mar

L’Ajuntament destinarà a neteja 435 milions d’euros els propers 10 anys

L’Hospitalet de Llobregat

L’acte de lliurament dels premis eduCAC es farà al Teatre Municipal el 29

GIRONA
infraestructures

Experts avisen que el transvasament no es podrà fer sense compensar molt l’Ebre

barcelona

La Diputació continua amb el desplegament de la fibra òptica al territori

girona