Vallès Oriental

FESTIVAL VIDA

Una ocasió única

21 artistes de la comarca participaran en un concert únic i irrepetible

EL 9 NOU celebra 25 anys amb un concert absolutament singular. El que es veurà dissabte al Teatre Auditori és una reunió inèdita d’artistes i grups que, a banda de mostrar un retrat de la fèrtil escena vallesana, actuaran per primer cop per parelles, algunes insòlites. És a les 9 del vespre.

1. Esther Condal + Bridges Trio
Esther Condal va ser una de les sorpreses més agradables del panorama català amb el seu debut, fa dos anys, l’aplaudit Home. Avui la veu de la cantant de Caldes de Montbui planarà sobre les particulars atmosferes jazzístiques dels granollerins Bridges Trio, en una combinació peculiar en què el pop també es reivindicarà amb força.

2. Ivette Nadal + Martí Ventura
Provinents de mons diferents (folk, rock i música de cantautor per un cantó i jazz per l’altre), Ivette Nadal i Martí Ventura es trobaran al festival per primer cop en el terreny comú de les atmosferes intimistes. Tots dos formen part del millor que ha donat la música de Granollers en les darreres dècades. Nadal s’ha erigit en una de les cantautores més respectades del país; Ventura ha aportat, a banda de l’obra jazzística, tradició a Granollers a través de les tonades més populars de la festa major de la ciutat.

3. Luis Robisco + Jordi Pegenaute
Luis Robisco admirava Jordi Pegenaute quan s’iniciava amb les sis cordes; i Pegenaute li va retornar l’admiració anys després. Amb tot, i malgrat l’extensa trajectòria de tots dos, el calderí i el granollerí mai no s’havien trobat artísticament. Aquest festival ha fet possible la primera reunió de dos dels millors guitarristes que ha donat aquesta comarca: jazz i rock per un cantó, flamenc fusió per l’altre. Dues tradicions, dos mestres, per primer cop cara a cara.

4. Cor Infantil Amics de la Unió + Joan Vidal
El Cor Infantil Amics de la Unió fusionarà les veus corals amb la percussió d’arrel jazzística de Joan Vidal, en un exemple de l’audàcia de les dues parts per estendre els respectius estils i sonoritats tradicionals cap a terrenys nous. Aquesta és una de les dues excepcions d’un cartell de parelles inèdites, ja que el músic i la coral granollerina havien actuat junts anteriorment.

5. Illa Carolina + Alba Ballús
Quan EL 9 NOU va proposar a Illa Carolina i Alba Ballús de fer aquest versus de pop de tradició Northern Britain i lírica clàssica, vam tenir la sort d’enxampar les dues bandes amb moltes ganes de provar experiències noves. Abans d’això no es coneixien personalment però el llenguatge dels sons i el talent de la banda de Parets i la soprano de la Garriga van fer possible la connexió i la química.

6. Miqui Puig + Jordi Pujol + Murphies
És l’únic trio, en una vetllada de parelles. Un xoc de tres trens de procedències completament diferents estilísticament (el folk català d’arrel de Pujol, el pop d’escola clàssica de Puig i l’ska-reggae de Murphies), generacionalment (anys 70, 90 i 2000, respectivament) i geogràficament (l’Ametlla, Sant Esteve de Palautordera i Mollet) es donen la mà en aquest número.

7. Solé + Batak
Uns vénen del folk, l’altre ve del rock i tots s’han trobat en el folk-rock. Tot i que amb molts matisos, Solé (de Caldes) i Batak (de Granollers) es mouen actualment en aigües properes; el resultat és una de les fusions més naturals del programa.

8. Mr. & Mrs. Jones + The Gospel Girls
L’enorme moment de popularitat que viu la música gospel té la seva expressió en el festival d’aquesta nit, en aquest cas combinada amb el pop-soul clàssic, proper i preciosista d’influència americana dels celonins Mr. & Mrs Jones amb la sonoritat inconfusible de gènere de The Gospel Girls, de Granollers.

9. Joan Garriga + Tortell Poltrona
Ni la música mestissa ni l’ofici de pallasso a Catalunya serien el mateix sense ells dos. La col·laboració entre Joan Garriga i Tortell Poltrona és l’altra excepció en aquest festival, perquè no és nova. La Troba Kung-Fú i el Circ Cric ja tenen diversos muntatges conjunts al currículum. Amb tot, quan aquest parell s’ajunten el resultat és sempre imprevisible.

10. Jaume Arnella + De Cara a la Pared
Tot i ser veïns a Santa Eulàlia de Ronçana, Jaume Arnella i De Cara a la Pared no podrien estar més lluny estilísticament. Tot i així, s’han engrescat a fer un experiment inèdit per tots dos i, fins fa poc, impensable: fusionar el rock de guitarres de la banda amb l’essència trobadoresca del veterà romancer de la vall del Tenes.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp