Osona/Ripollès

Festa de Sant Andreu a Tona

L’actuació de l’Esbart Dansaire Castell de Tona obria l’agenda del cap de setmana. Aquest dissabte hi ha l’actuació de l’Orquestra Selvatana i diumenge, entre altres activitats, la 14a edició de la Fira Joc Joc i el lliurament del premi Mil·liari.

Després d’alguns actes previs viscuts el cap de setmana passat, Tona reprenia aquest divendres el programa de la festa major de Sant Andreu, i ho feia amb una nova edició del Festival de Sant Jaume, de la mà de l’Esbart Dansaire Castell de Tona, a la renovada sala de La Canal.

Era l’avantsala d’un cap de setmana que es preveu intens, en especial diumenge, epicentre d’unes festes amb sabor autènticament tonenc.

Per dissabte destaca la presència de l’Orquestra Selvatana, amb un triple format: concert a la tarda, sardanes al vespre i ball a la nit, tot plegat també a La Canal.

Una bona manera de preparar, a bon ritme, la intensa activitat programada per diumenge, quan coincidiran algunes de les cites més emblemàtiques dels últims anys.

D’una banda, amb la 14a edició de la Fira Joc Joc, un any més a l’entorn del pavelló municipal, que s’allargarà tot el dia. Mentrestant, la matinal serà un no parar al centre del poble, on coincidiran la Fira d’Entitats i la mostra comercial, que inclou, a les 12 del migdia, una desfilada de moda i complements locals.

Un dels moments més especials serà, a la 1 del migdia a la sala de plens, el lliurament del Premi Mil·liari 2014, que enguany recollirà Joaquim Sañé, creador del Museu del Pa de Tona.

La jornada es tancarà, a les 6 de la tarda a La Canal, amb el Concert de Tardor, que protagonitzarà el Cor Bonaire (el 10% de la recaptació serà per a Osona contra el Càncer).

El programa de la festa major de Sant Andreu no es tancarà aquest cap de setmana; continuarà amb propostes puntuals fins al 8 de desembre, que van des d’un espectacle de cabaret (divendres dia 6) fins a la XXXVI Cursa Atlètica Popular (dilluns dia 8), entre altres.

· Nissaga Bayés

En el marc de les festes, dissabte, a 2/4 de 9 del vespre a la sala de plens, hi haurà la presentació dels 150 anys de la nissaga Bayés: els inicis a Tona, on es repassaran els vincles que sempre ha mantingut aquesta família vigatana amb el poble.

Comptarà amb la presència del doctor Antoni Bayés i la ninotaire Pilarín Bayés (tots dos investits fills il·lustres de Tona), i del doctor Francesc Terricabras.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia