El Gran Recapte aconsegueix l'objectiu de recollir 4.000 tones d'aliments
A partir d'ara comencen les tasques de classificació dels productes, encara que ja es començaran a repartir dilluns
20.000 voluntaris han fet possible assolir el repte en 2.000 punts d'arreu de Catalunya
La sisena edició del “Gran Recapte d'Aliments”, que organitzen els Bancs d'Aliments, ha aconseguit a Catalunya el seu objectiu de recollir 4.000 tones de productes alimentaris de primera necessitat per distribuir-los entre les famílies necessitades, segons un comunicat fet públic avui.
Una vegada recollides les dades de Girona, Tarragona, Lleida, dels delegats comarcals de Barcelona i sumant els aliments rebuts en el magatzem de la capital catalana, en les plataformes logístiques dels mercats i les cadenes d'alimentació, els quatre Bancs dels Aliments estimen que ja han aconseguit els quatre milions de quilos que s'havien marcat com a objectiu.
Aquesta iniciativa va començar ahir en els mercats municipals i durant aquest període, milers de ciutadans han contribuït amb les seves compres a fer possible la campanya.
També es destaca la participació de més de 20.000 voluntaris en els més de 2.000 punts de recollida de tot Catalunya.
A partir d'ara i fins al dia 23 de desembre, es duran a terme les tasques de classificació de tots els aliments recaptats, encara que alguns dels productes, ja es començaran a repartir a partir del dia 1 de desembre.
En la passada edició es van aconseguir un total de 3.634.000 quilos d'aliments.
Els Bancs d'Aliments volien, especialment en aquesta edició aconseguir la recol·lecta d'oli, conserves de peix, llegums i llet.
A més de “donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de Catalunya”, el “Gran Recapte” tenia com a objectiu donar a conèixer i sensibilitzar sobre la situació de precarietat alimentària en que es troben moltes persones i que s'ha vist agreujada els últims anys per la crisi.