Societat

Les estacions d'esquí obren la temporada dissabte

La llevantada i la previsió de més nevades fan que els complexos anunciïn l'obertura

Algunes ho faran parcialment, tot i començar la innivació artificial

La previsió és aguantar fins a l'abril

Les estacions d'esquí catalanes ja ho tenen tot a punt per començar la temporada 2014-2015 aquest dissabte, coincidint amb el pont de la Constitució.

La llevantada del cap de setmana va deixar gruixos importants a les cotes altes del Pirineu i de les estacions d'esquí, i la caiguda de les temperatures els dies posteriors ha permès la innivació artificial de les pistes.

Per això, tot i que algun valent pretenia fins i tot obrir abans, finalment la temporada començarà en la majoria de les estacions aquest cap de setmana llarg. Així ho han confirmat els complexos de Boí Taüll, que és el que està situat en cotes més altes del Pirineu català, així com també els que depenen de Ferrocarrils de la Generalitat, és a dir, les estacions de la Molina, Vall de Núria, Espot Esquí, Port Ainé i Vallter 2000.

Baqueira Beret i la Masella també tenen intenció d'obrir durant aquest cap de setmana, encara que sigui parcialment. Ambdues estacions han anunciat que avui concretaran com serà l'obertura. Qui ja ha assegurat que no obre per manca de neu són Tavascan i les d'esquí nòrdic. Queda pendent la confirmació de Port del Comte. L'objectiu és obrir fins a principis d'abril, si la neu ho permet.

Els responsables de les instal·lacions estan molt pendents del cel, ja que les previsions diuen que avui hi haurà nevades, que podrien deixar gruixos rellevants a partir dels 1.400 metres d'altura. Aquestes precipitacions, juntament amb el fred necessari per engegar els canons de neu, arrodoniria l'inici de la temporada d'esquí.

Tal com ja va informar aquest diari, l'esquí aporta uns 350 milions d'euros anuals al Pirineu i esdevé un sector estratègic per a l'economia de la zona.

LA XIFRA

350
milions d'euros d'impacte econòmic
genera el sector de l'esquí i del turisme d'hivern al Pirineu català.

Societat mixta per a la gestió de Boí Taüll

Boí Taüll ho té tot a punt per començar la temporada gràcies a un crèdit de 750.000 euros concedit pel govern. Ara es negocia una solució de llarga durada entre la propietat, l'empresa Nozar, i la Generalitat. La solució, com ja va avançar aquest diari, es basaria en una societat mixta entre el govern i Nozar amb l'objectiu de sanejar l'estació d'esquí perquè en un futur hi entrin nous inversors. L'entrada del govern en l'accionariat podria concretar-se abans de Nadal, quan Nozar ha de retornar els préstecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA