Societat

5.000 usuaris continuaven sense llum a les nou de la nit a causa de les ventades

La majoria d'afectats es troben en nuclis disseminats o urbanitzacions dels dos vallesos

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Procicat fins que es recuperi el subministrament

Les escoles de Terrassa afectades per la ventada reprendran parcialment l'activitat aquest dijous

5.000 usuaris del Vallès Occidental i del Vallès Oriental continuaven sense llum a les nou de la nit d'aquest dimecres com a conseqüència del temporal de vent del dimarts. Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat fins que es recuperi el subministrament.

Segons les informacions de la distribuïdora elèctrica Endesa, Sabadell és el municipi amb més abonats afectats (878), seguit de Terrassa (593), Rubí (574), Sentmenat ( 471), Sant Pere de Vilamajor ( 317), Sant Llorenç Savall ( 239), Barberà del Vallès ( 158) i Palau-solità i Plegamans (157).

Des del departament Interior s'ha instat a la companyia elèctrica a resoldre la situació amb la major celeritat possible. Però el fet que la majoria d'afectats es troben en nuclis disseminats o urbanitzacions dificulta la recuperació total del servei. La subministradora disposa actualment de 25 generadors en terreny i 460 tècnics que treballen per restablir totalment la distribució d'electricitat.

Endesa es troba en contacte permanent amb el centre de Coordinació d'Emergències CECAT, que li ha traslladat en tot moment els requeriments de les autoritats municipals per prioritzar les actuacions allà on hi havia més elements vulnerables afectats. El CECAT ha comprovat les successives recuperacions del servei, i també ha informat de l'evolució de les avaries als ajuntaments tant bon punt la companyia elèctrica les resolia.

Les escoles de Terrassa reprendran parcialment l'activitat aquest dijous

Les tres escoles de Terrassa que aquest dimecres no han pogut obrir com a conseqüència dels desperfectes del temporal de vent, reprendran gran part de l'activitat aquest dijous.

L'escola El Vallès, on el vent va trencar una claraboia, obrirà per als alumnes d'educació infantil. Els de primària no podran tornar a classe fins divendres o fins la setmana vinent, en funció de l'evolució dels treballs. Per aquest dijous, però, hi ha programada una cantada d'alumnes fora de les aules que sí es farà. A l'escola Marià Galí i a la llar d'infants Núria es preveu que es pugui fer classe amb normalitat.

Dos centres més que tampoc han obert per manca de subministrament elèctric també obriran aquest dijous.

L'escola Torre Mossèn Homs, que acull part dels estudis del cicle formatiu d'hostaleria de l'Institut Cavall Bernat, i l'Escola Municipal d'Educació Especial El Pi no han tingut activitat aquest dimecres, però en aquest cas no per danys directes del vent, sinó per manca de subministrament elèctric. Tots dos, però, han recuperat la normalitat i dijous ja obriran.

En paral·lel, els serveis municipals continuen treballant en la retirada d'arbres i reparacions a la via pública, parcs i altres espais públics per restablir la total normalitat en el conjunt de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia