Societat

Sabadell veu “una tragèdia natural” l'estat del rodal després de la ventada

Terrassa permet als afectats començar les reparacions sense esperar a tenir la llicència

Endesa diu que ha restablert “la pràctica totalitat” del servei elèctric

L'Ajuntament de Sabadell va quantificar ahir “en un mínim de 500.000 euros” els danys que la ventada de dimarts va causar al nucli urbà. El tinent d'alcalde de Presidència, Josep Ayuso, va deixar clar, però, que és una primera estimació, ja que a hores d'ara es continua treballant per recuperar la normalitat. “El dany al rodal és incalculable”, hi afegia el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge, que poc abans havia definit la situació com “una tragèdia natural”, ja que, per exemple, l'històric bosc de Can Deu, Can Casamada i Can Vilà estan “100% arrasats”. Monge, que va dir que “passaran anys fins que es recuperi el que hi havia”, va obrir la porta a replantejar el pla de boscos del Consell Comarcal del Vallès Occidental, ja que les zones forestals han quedat arreu molt afectades.

L'Ajuntament va convocar ahir al vespre la Taula del Rodal, formada, entre d'altres, per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 BBVA com a propietària del bosc de Can Deu, per parlar d'aquesta possibilitat i plantejar les accions per recuperar el rodal. De moment, ahir continuaven els treballs per obrir camins, facilitar els accessos a la gent que hi viu i hi treballa, i assegurar els espais. En aquest sentit, el consistori recomanava a la població que, per motius de seguretat, no visiti el rodal de la ciutat.

Sabadell es va sumar, a més, als municipis que demanaran ajuts extraordinaris a la Diputació per fer front als desperfectes i, a més, va sol·licitar una reunió extraordinària del consell d'alcaldes perquè s'estudiï quines accions conjuntes es poden emprendre.

Una quinzena d'ingressats

A causa de la ventada, dos adults –una dona de Sabadell i un home de Castellar– i un menor de Terrassa estan ingressats a la unitat de cures intensives de l'hospital Parc Taulí. A l'hospital Mútua de Terrassa hi ha encara onze persones ingressades, una d'elles a semiintensius i que ahir estava en espera de ser operada. Deu més ja havien passat per la sala d'operacions per tractar fractures de tot tipus. El dia de la ventada, l'hospital universitari va atendre una cinquantena de persones, catorze de les quals van requerir ingrés.

Mesures extraordinàries

Terrassa lluitava també ahir per tornar a la normalitat. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament va aprovar ahir que els particulars o les empreses que hagin de fer obres de reparació les puguin començar sense esperar a tenir la llicència corresponent, que es podrà aconseguir en un termini de quinze dies. A més, l'alcalde, Jordi Ballart, va signar un decret per reforçar, per la via d'urgència, els serveis municipals necessaris per tornar a la normalitat. En aquesta línia, personal de Consum reforça el punt d'atenció ciutadana instal·lat a la plaça Didó, que ja ha rebut 26 consultes.

Endesa va afirmar ahir a la tarda que ja havia restablert “la pràctica totalitat del servei elèctric” als clients afectats, uns 45.000 dimarts. Una part d'aquests, però, rep l'electricitat de 48 grups electrògens, i en les pròximes setmanes s'hauran de fer les reparacions definitives. Al matí, hi havia 575 clients sense servei.

LES XIFRES

14
persones
continuen ingressades a la Mútua i al Taulí a causa de les ventades de dimarts.
26
consultes
va rebre en el primer dia de funcionament el punt d'informació de l'Ajuntament de Terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR