Vallès Oriental

La C-17, cada cop més alternativa a l’autopista C-33

La carretera convencional només té 7.000 usuaris menys

El tram sud de la C-17 –entre Mollet i l’avinguda Meridiana, a Barcelona– té un volum de trànsit que cada cop s’acosta més al tram paral·lel de la C-33 entre Montmeló i la ciutat comtal.

Segons les dades d’intensitat mitjana diària (IMD) recollides a l’estudi de sinistralitat EuroRAP del RACC i del Servei Català de Trànsit, l’any 2013 l’autopista de peatge va registrar una nova davallada del volum de vehicles que hi passen cada dia. La mitjana va baixar fins a poc més de 57.000 vehicles al dia, uns 9.000 menys que l’any 2012 i gairebé 13.000 menys que el 2011. En canvi, la C-17 va mantenir la intensitat mitjana entorn dels 50.000 vehicles al dia, una xifra molt semblant a la de l’any 2012 (vegeu gràfic adjunt). D’aquesta manera, la diferència entre les dues alternatives per anar a Barcelona és inferior als 7.000 vehicles diaris.

La caiguda de trànsit a les vies de peatge es va repetir l’any passat. A més de la C-33, també va passar a l’AP-7 entre Maçanet i la Roca, amb una intensitat mitjana diària de 53.071 vehicles, uns 1.700 menys que l’any anterior. El sector que no té peatge –de la Roca a El Papiol– també va registrar menys volum circulatori, prop de 91.000 vehicles al dia respecte els 93.212 de l’any 2012.

A la C-17, el tram entre Mollet i Barcelona es converteix en el segon amb més trànsit d’aquesta carretera per sota del sector entre Mollet i Lliçà de Vall, que l’any 2013 va registrar intensitats mitjanes de 61.670 vehicles al dia. El sector sud es manté per davant del tram entre Lliçà de Vall i la Garriga (46.953 vehicles/dia l’any 2013) i de la Garriga a Hostalets de Balenyà (32.058). També és l’únic tram que registra un augment del volum circulatori en aquesta carretera.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

La paralització a rodalies tensa metro i busos

barcelona

Un vapor obert per prestigiar les persones amb discapacitat

Terrassa
Societat

Investigats els desnonaments a Badalona

Badalona
crònica

Una marabunta davant el caos

SALUT

Els gossos de pacients, permesos al sociosanitari de MútuaTerrassa

TERRASSA
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona