Societat

Una collita de fesols de Santa Pau abundant i de molta qualitat

Els cultivadors d'aquest municipi del Parc Natural de la Garrotxa n'han obtingut 50 tones

Ja ho tenen tot a punt per a la Fira del Fesol

Ha plogut en els moments oportuns i això ha estat clau perquè la collita dels famosos fesols de Santa Pau hagi estat molt bona, tant en quantitat com en qualitat. Només l'episodi de pluges del setembre van fer témer per la collita els cultivadors d'aquesta llegum però, finalment, l'octubre va ser eixut i això va afavorir l'assecatge correcte dels fesols. Segons les dades facilitades per l'Associació de Cultivadors dels Fesols de Santa Pau, la collita ha estat de 50 tones. I, quant a la qualitat, són fesols més blanquinosos, amb una pell encara més suau i una textura i un gust excepcionals.

L'entitat ha fet públiques les dades de la collita quan falten pocs dies per a la celebració de la Fira de Sant Antoni i la Fira del Fesol, que aquest any celebra la 25a edició (17 i 18 d'aquest mes), i que es presentaran demà a la plaça del mercat d'Olot amb un tastets de fesols. La fesolada tornarà a ser l'acte central de la fira i, en aquesta ocasió, un total de setze restaurants oferiran plats on els fesols de Santa Pau seran els protagonistes. L'organització ha convidat la Fira del Fajol de Batet i la Fira del Farro de la Vall de Bianya.

LA DATA

18.01.15
És el dia en què
se celebra la Fira del Fesol, tot i que el dia abans es fa la que es dedica a sant Antoni

LA XIFRA

50
tones
ha estat el total de fesols que han recollit els cultivadors d'aquest famós llegum garrotxí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia